L’IES Sineu amb els drets humans

Per celebrar el DIA INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS (10 de desembre), la Comissió Ambiental, en col·laboració amb el Projecte Erasmus “Together we write the future“,  ha preparat una activitat de tutoria per als nivells de 1r a 4t d’ESO i una exposició de fotografies al Racó Verd de l’entrada al centre per donar a conèixer els 17 objectius per el desenvolupament sostenible recollits en l’Agenda 2030. 

L’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible té com a objectius: erradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia i posar fre al canvi climàtic, entre d’altres. Aquesta agenda marcarà l’acció global per al desenvolupament fins a l’any 2030 i configura un full de ruta d’actuació connectat entre sí per a assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible.

L’Agenda 2030 és una agenda integral i multidimensional —referida a les tres dimensions del desenvolupament sostenible (l’econòmica, la social i l’ambiental)— i d’aplicació universal, i es desplega mitjançant un sistema de 17 objectius de desenvolupament sostenible, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles.

Per tot això, l’Agenda 2030 ens implica a tots i el seu èxit exigeix un sistema de governança multinivell eficaç des de l’esfera internacional, nacional, regional i local. Cada nivell de govern responsable s’ha de comprometre mitjançant consensos, aliances i col·laboracions amb altres actors (tant del món empresarial, com acadèmic, com de la societat civil) per a impulsar, implementar i aconseguir les fites marcades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>