Visita a la UIB

Dia 3 de maig, els alumnes de sisè vàrem anar d’excursió a la UIB.

ARRIBADA, INTRODUCCIÓ I BERENAR

En primer lloc vàrem entrar a una sala i ens vàrem fer una foto de grup.

Després ens varen explicar què és el canvi climàtic.

Degut a l’activitat de les persones la temperatura del planeta ha canviat: Ha pujat, i de cada vegada fa més calor. També plou menys i fa torrentades. També ens varen explicar què és la pluja àcida: El verdet que tenen les estàtues de les ciutats no és de velles, sinó per la pluja àcida.

A més, com que el gel dels pols es fon, el nivell de la mar puja.

Després d’aquesta explicació ja teniem molta gana i vàrem anar a berenar. Després, ens varen dividir en 4 grups i cada un va començar una activitat diferent.

EXPERIMENT SOBRE EL CANVI CLIMÀTIC

L’activitat consistia en posar dos tassons amb aigua damunt la taula simulant el pol nord i el pol sud. Al tassó del pol nord hi vàrem posar un glaçó del gel dedins, i al pol sud varem colocar el glaçó a un colador damunt el tassó, sense tocar l’aigua. Varem fer les nostres hipòtesis, i quan el gel es va fondre varem observar que el pol nord quedava amb el mateix nivell mentre que el pol sud, el nivell pujava. Com que el gel no està dins l’aigua, el nivell puja. Aquesta activitat la va fer una professora de la universitat.

EXPERIMENTS VARIS

Dos estudiants de la universitat ens varen mostrar 3 experiments: Al primer ens varen mostrar com crear CO2 amb llevat i sucres. Al segon experiment ens varen mostrar com funciona un termòmetre a través de la pressió, i a la darrera activitat varem mesclar líquids de diferetns densitats i vàrem veure que no es mesclaven.

OBSERVACIÓ AMB MICROSCOPI

Per fer aquesta activitat vàrem anar a un laboratori on hi havia 4 taules, amb 4 microscopis cada una, amb diferents objectes oer observar: Maduixes, polen, part femenina de la flor, arena, abelles, abelles africanes, diferents parts de plantes i arbres.

RUTA PER LA UIB

La ruta va començar a l’edifici Mateu Orfila i Rotger, d’aquí vàrem anar fins al Guillem Colom Casesnovas. Ens vàrem dirigir al carrer Mallorca i vàrem girar a la dreta al carrer Cabrera. Vàrem passar per un caminet de terra fins arribar a l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, vàrem passar pel Guillen Cifre de Colonnya i per Anselm Turmeda. El darrer edifici que vàrem veure era la farmàcia.

Els alumnes de sisè D.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>