RATONES DE CASA

Hola a totes i a tots! Arriba el moment de compartir la darrera proposta literària d’aquest curs, ja que demà tenim pensada una altra coseta que encara no vos podem revelar!

El conte d’avui és “ratones de casa” d’Oli i Natalia Colombo; i editat per Kalandraka. Es tracta d’un àlbum il·lustrat poètic, que enllaça la darrera paraula de cada fragment, amb una nova il·lustració i pàgina, donant així sentit a la narració. Creiem que, després de fer tantes setmanes/mesos tancats a casa, això de ser ratolins de casa ens ben sona… així que vos dediquem aquesta història a cada un/a de vosaltres, per haver-ho fet tan i tan bé! Sou uns autèntics campions/es!

Una volta hagueu visualitzat el vídeo de la narració, la proposta és la següent:

  1. Cercar diferents objectes, que tinguem a l’abast, que rimin (veureu exemples a les següents fotos).
  2. Escriure cada un d’aquests objectes i, si voleu, col·locar-les al costat de l’element que representa.
  3. Una volta tinguem vàries paraules, anar creant rimes entre elles, tal i com fa l’escriptora. La complexitat d’aquest punt dependrà del que el vostre tutor/a vos demani (l’alumnat de primària cal que miri el mail!). 
  4. Si volem fer una passeta més, es pot crear una petita història amb aquestes rimes i, a qui li vingui de gust, pot acompanyar-ho de dibuixos que la il·lustrin.

Esperem que la propera proposta literària ja sigui a l’escola i amb tots vosaltres ben a propet! Demà, estau ben atents i atentes que hi haurà una petita sorpresa! 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>