VISITA OFICIAL DE LA PRESIDENTA A LES OBRES D’AMPLIACIÓ DEL CEIP MONTAURA

Les obres estan avançant de manera satisfactòria.

Notícia extreta de https://ib3.org/ledifici-nou-de-lescola-montaura-estara-acabat-el-mes-dagost

13/01/2023 14:30hMaria Antònia Buades IB3 Twitter@ib3noticies

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha visitat aquest divendres les obres d’ampliació del CEIP Montaura, de Mancor de la Vall.

També han assistit a la visita el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; el gerent de l’IBISEC, Miquel Coll; el batle de l’Ajuntament de Mancor de la Vall, Guillem Villalonga, i representants de la constructora i de l’AMIPA del CEIP. Tots ells han estat rebuts per la directora del centre, Angela Marlene Silmon.

El projecte d’ampliació suposa la construcció d’un nou edifici d’una línia per al segon cicle d’educació infantil (de 3 a 6 anys) amb un total de 75 places escolars, de manera que es puguin atendre les necessitats de la població escolar actual i futura. A més, la construcció aplica la normativa de nous centres educatius de l’IBISEC, amb una qualificació energètica A, que certifica un consum energètic gairebé nul.

Després de la visita, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha destacat la importància de l’ampliació d’aquest centre per Mancor de la Vall, un municipi que ha patit un creixement important de població. “Era una obra molt reivindicada. En prop de vuit anys, hem invertit 120 milions d’euros en actuacions en el 95% dels centres educatius de totes les Illes. Hi ha hagut una autèntica revolució en obres, tant en nous centres com en l’ampliació i millora dels ja existents”, ha remarcat la presidenta de les Balears.

Per part seva, el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha detallat que “acabarem la legislatura amb una inversió en infraestructures educatives de 160 milions d’euros, fet que demostra un nivell de voluntat política molt rellevant per posar tots els nostres centres en una situació òptima en tots els sentits”.

El projecte s’ha licitat tres vegades, ja que a la primera es va declarar desert. Finalment, es va adjudicar el 2 de setembre a l’empresa Amer e Hijos per un total d’1.378.160,03 € (IVA inclòs). Les obres es varen iniciar el passat mes d’octubre i tenen un període d’execució de deu mesos, de manera que, si no hi ha cap entrebanc, la data de finalització d’obres està prevista per a la primera quinzena d’agost de 2023.

El centre compta aquest curs 2022-2023 amb un total de 158 alumnes (49 d’infantil i 109 de primària).

Aquesta actuació està finançada pel fons REACT-UE (Ajut a la recuperació per a la cohesió i els territoris d’Europa), en el marc del PO FEDER 2014-2020 de les Illes Balears, com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la COVID-19.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>