SETMANA CULTURAL MONTAURA – LES NOSTRES TRADICIONS

Els darrers dies d’aquest trimestre, amb la implicació de tota la comunitat educativa, hem duit a terme una setmana cultural i tradicional per a apropar els nostres alumnes, grans i petits, al coneixement dels instruments i balls tradicionals de la cultura popular, dels personatges tan nostres com són els gegants i els caparrots i, finalment, de la gastronomia que es present a totes les cases mallorquines aquests dies abans de pasqua.

Al llarg de la setmana, cada grup ha anat fent un treball de recerca d’algun instrument de tradició popular. D’aquestes investigacions es varen elaborar pósters divulgatius que es penjaren per l’escola i foren visitats pels altres cursos.

Dijous, 21 de març ens visitaren membres de l’agrupació de ball de bot de Mancor, concretament na Joana Maria Alba i na Tonyi Bibiloni, que ens ensenyaran algunes passes importants necessaris per ballar els Boleros Airosos o el Bolero Mallorquí. Amb molta paciència i dedicació explicaren la tècnica a tots els alumnes, de 3 anys fins a 6è, i a algunes mestres que també es llançàren. Moltes gràcies a elles… ja en sabem un poc més i, tal vegada, la propera ballada popular ens anirem a ballar en mig de sa plaça!

Divendres, 22 de març: A les 11:00 una colla de xeremiers ens esperava a l’entrada de l’escola amb aquell so tan emblemàtic de la nostra música (Xeremies: Marga Perelló i flabiol/ tamborí: Eugeni Martínez) Una vegada preparats tots els alumnes i els caparrots, portats per alumnes de 5è, partim cap a l’Ajuntament a cercar els nostres gegants, Tofol i Lluïsa.

Al pas d’aquesta alegre processó, les persianes s’obrien, els veïns guaitaven, els ciclistes s’aturaven i treien els mòbils per gravar, es sentien crits de “Hola padrina!!”… A poc a poc, i magnificament acompanyats pels policies locals, arribàrem a l’Ajuntament on ens esperava el Batle amb els gegants. Els alumnes en tot moment, conscients que estaven vivint moments importants, observaven bocabadats mentre que na Margalida i n’Eugeni tornaven a tocar perquè poguessim gaudir tots del ball dels caparrots. La tornada a l’escola semblava una escena del Flautista de Hamelin amb algunes aturades curtes per descansar els gegants.

Després de pati, actuació dels caparrots per part dels alumnes de 5è, actuació dels alumnes de 6è tocant una jota mallorquina amb la flauta dolça i, finalment, ballada popular acompanyats pels tocadors: Luis (Papa Carla) i els mestres Pere, Angie, Antònia i Eugeni.

Dilluns, 25 març: Tallers de crespells (alumnes de 3 anys fins a segon de primària) i panades (alumnes de 3r EP fins a 6è EP). Gràcies a les famílies que s’endugueren les palanganes a coure a casa.

Dimarts, 26 març: Visita del nostre estimat Biel Varet per dur a terme tallers de ball de bot amb els alumnes més petits i tallers de divulgació d’instruments de la colla de xeremies i elaboració d’un instrument amb canyetes.

Dimecres, 27 març: cloenda de la setmana cultural i darrer dia del segon trimestre. Després de la cursa solidària, que podreu veure a una altra entrada, anam a menjar les panades i els crespells tots junts als patis del nou edifici.

Gràcies a totes aquelles persones que han pogut dedicar una part del seu temps a ajudar-nos a fer que els alumnes gaudíssin d’aquesta setmana cultural tan intensa i divertida!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>