“VAYA RABIETA”

 

Vaya rabieta és un conte il·lustrat sobre les rabietes infantils des del punt de vista de l’infant que les manifesta.

Aquest llibre és de gran ajuda per tal que el nin sigui capaç d’identificar que està enfadat desmesuradament i el que provoca aquesta emoció. 

A partir de la història, el nin pot arribar a identificar emocions com la ràbia i la frustració. Roberto, el nin protagonista del conte, explica que sovint aquestes emocions ens fan perdre el control total, de tal manera que podem fer o dir coses que realment no pensam ni volem fer.

LA HISTÒRIA

Roberto no ha tingut un bon dia i està de mal humor. El seu pare l’ha castigat a la seva habitació i és en aquest moment quan l’infant sent una cosa terrible que li surt de dins i ho comença a rompre tot. És quan la seva joguina preferida es romp quan s’adona de la magnitud dels seus actes.

El llibre reflexa el que els nins senten quan s’enfaden així com, la frustració que viuen quan són incapaços de posar paraules al que senten i són incompresos. Es tracta la importància de calmar-se, pensar i comunicar-se.

És un llibre recomanat per llegir en família.

 
 
 
D’Allancé, M. (2010). Vaya Rabieta. Corimbo