Jo també vull ser científica

Amb motiu de l’11 F Dia Internacional de la Dona i la Nina en la ciència, la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, a través del CEP IBSTEAM, posa en marxa la tercera edició del concurs de vídeos escolars amb l’objectiu de visibilitzar el paper de la dona en la ciència i de fomentar les vocacions científiques entre les nines. Per això, aquest any els participants hauran d’elaborar un vídeo en què mostrin el paper que han tengut o tenen les dones en la ciència.

El concurs està adreçat a grups d’alumnes dels centres educatius de les Illes Balears, els quals crearan els seus vídeos per optar als premis, llegiu les bases si n’estau interessades.

Participau i aconseguiu premis importants!

 

Recursos:

T’imagines què hauria passat si Einstein hagués nascut dona? Idò molt probablement avui no sabríem qui és. I és que els mèrits dels seus descobriments se’ls hauria emportat algun company de recerca… o fins i tot el seu marit.

Aquest fenomen, que es coneix com Efecte Matilda, senyala la injustícia que ha ignorat, de forma sistemàtica, les troballes de brillants científiques al llarg de la història.

#NoMoreMatildas és una campanya de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues que cerca denunciar les conseqüències de l’Efecte Matilda.

Una col·lecció de recursos didàctiques de la campanya #científicasCASIO per visibilitzar a científiques, rompre els estereotips de gènere i donar un referent en l’entorn STEAM.

Material disponible en català.

La iniciativa EllasInspiranSTEM d’ESERO Spain, naix amb l’objectiu de visibilitzar a dones que treballen dins l’àmbit aeroespacial i tecnològic, amb l’objetiu de que serveixin d’exemple per fomentar les vocacions científiques entre el públic femení.

Espai que pretén donar visibilitat a totes aquelles accions que fomenten vocacions STEM entre les nines i dones, en resposta a la minva d’experts qualificats en aquest àmbit, fenomen més pronunciat en el sector femení.

Hi col·laboren: