Convocatòria oberta del programa Codi Escola 4.0

El passat dia 5 d’octubre es va publicar la resolució següent que compartim amb vosaltres per si és del vostre interès. Llegiu la informació completa a la convocatòria. 

2. El programa Codi Escola 4.0 pretén articular una resposta integral, a través de la capacitació i actualització del professorat mitjançant accions formatives concretes i acompanyament dins l’aula amb posada a disposició de la comunitat docent de recursos educatius obert específics que es puguin implementar dins l’aula fàcilment, així com la dotació als centres de recursos necessaris de software de programació o hardware de robòtica educativa.

3. El programa Codi Escola 4.0 s’integra dins el Pla de Digitalització i de Competències Digitals del sistema Educatiu (#PlaDigEdu) amb una dotació a la comunitat autònoma de les Illes Balears de 5.231.727,00 € per equipament de programació i robòtica i de 2.807.267,00 € per acompanyament del professorat durant l’exercici 2023.

4. La Conselleria d’Educació i Universitats, a través del servei de Tecnologies de la Informació a l’Educació de la direcció general de Personal Docent, gestiona el programa de cooperació territorial Codi Escola 4.0 del Ministeri d’Educació i Formació Professional per posar en marxa els mecanismes i processos necessaris per a facilitar al professorat i l’alumnat de centres sostinguts amb fons públics el desenvolupament de les competències digitals relacionades amb el pensament computacional i la programació.

5. El programa Codi Escola 4.0 estableix dins les seves línies d’actuació l’acompanyament del professorat dels centres sostinguts amb fons públics, que imparteixin ensenyament de segon cicle d’infantil i primària, regulats per la Llei orgànica 3/2006, d’Educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020 (LOMLOE) i el seu alumnat. El termini d’execució per l’actuació d’acompanyament del programa Codi Escola 4.0 és des de l’1 de setembre de 2023 fins al 31 d’agost de 2025.