CAP A UN MÓN INCLUSIU!

Aquest curs escolar hem volgut donar una passa més cap a la inclusió, així que hem decidit RETOLAR LES INSTAL·LACIONS DEL NOSTRE CENTRE! La rotulació s’ha realitzat fent ús de pictogrames i de les seves respectives paraules.

La rotulació permet identificar cada espai de CEIP s’Albufera eliminant les barreres que limitaven l’accés a la informació. Aquesta iniciativa contribueix a la inclusió plena de les persones, afavorint l’accessibilitat cognitiva i fent que tothom pugui participar a l’entorn.

Un dels pilars en els quals treballem constantment és l’atenció a la diversitat, volem que l’escola sigui un entorn on es respectin tots els tipus de sensibilitats i on donem resposta a cada una d’elles.

Recordatori 🚨: L’accessibilitat cognitiva és un dret universal!

Entitat col·laboradora: La Letreria. Pictogrames extrets d’Arasaac.

VISITA DE LES AGRUPACIONS

CEIP s’Albufera és l’únic centre de les Illes Balears de modalitat B que participa al programa del Ministeri d’Educació anomenat Agrupacions Escolars. El projecte comú s’anomena viatge cap a la transformació II, el tren de la inclusió. Els objectius del projecte són:

➡️ Fomentar la motivació i benestar emocional, des d’una mirada inclusiva.
➡️ Conèixer el treball de diferents escoles per a aprendre i poder traslladar millores educatives al centre i a la pràctica educativa.
➡️ Ampliar el pla digital del centre.
➡️Millorar la naturalització del pati escolar, com espai educatiu més.
➡️ Analitzar si les metodologies actives d’aprenentatge i educació emocional repercuteixen en bé de la motivació, el benestar emocional i el procés d’aprenentatge dels alumnes.

Dins aquest programa participen els següents centres: Azuquena de Guadalajara, Arucas de Gran Canaria, Algete de Madrid, Saragossa, Arteixo A Coruña, Badajoz i Alcúdia.

Els nostres alumnes han acollit als diferents mestres i els hi han mostrat els diferents projectes que duim a terme. Alguns alumnes de sisè han pogut entrevistar a diferents mestres, us deixam l’entrevista:

Seguim teixint xarxes comunitàries per tal d’aprendre i millorar la pràctica educativa.

TALLER DE BENESTAR EMOCIONAL: RUTH CASTILLO

Des de CEIP s’Albufera hem organitzat un taller sobre la importància del benestar emocional del professorat conduït per la ponent Ruth Castillo. A n’aquest taller també han participat professors de l’IES Alcúdia i diversos representants de les escoles que formen les Agrupacions Escolars d’Espanya.

Ruth Castillo és tota una eminència pel que fa a l’àmbit educatiu i de l’educació emocional. Ens vàrem posar en les seves mans fa dos cursos per poder implementar al nostre centre el mètode RULER. Cal destacar que vàrem posar en marxa el mètode d’educació emocional l’any passat, i a dia d’avui som l’única escola pública de les Illes Balears que du a terme aquest projecte.

La nostra línia de centre dona suport a l’educació emocional. Treballem perquè l’alumnat consideri l’escola com un entorn conscient i els ajudem a crèixer en harmonia. 🍃

CEIP S’ALBUFERA ÉS NOTÍCIA!

Durant aquest tercer trimestre hem estat presents a la plana web de l’Ajuntament d’Alcúdia! Us deixam les notícies que apareixen al Facebook de l’Ajuntament perquè pugueu donar-li una ullada 🔎

VISITA A L’AJUNTAMENT D’ALCÚDIA I A LA RÀDIO MUNICIPAL

RECEPCIÓ PER PART DE LES AUTORITATS DELS CENTRES QUE PERTANYEN AL PROGRAMA D’AGRUPACIONS ESCOLARS

VISITA DEL CONSELLER AL CENTRE

VISITA A L’AJUNTAMENT I A LA RÀDIO MUNICIPAL

L’alumnat de sisè d’Educació Primària ha visitat l’Ajuntament. La batlessa i les regidores han escoltat les propostes per millorar el municipi. Després els alumnes visitaren, de la mà d’en Dani i na Fara, les instal·lacions de la ràdio municipal.

Segur que aquesta visita ens ajuda a seguir endavant amb la feina que estem realitzant a Ràdio s’Albufera! 🎙️