L’hort escolar

Fa uns anys la comissió de medi ambient del nostre centre va proposar organitzar un petit hort aprofitant que l’ajuntament ens deixava el terreny. Cada any hem intentat aprendre i millorar l’organització d’aquest projecte ja que hem vist que els  nins i nines s’engresquen i participen amb moltes ganes.

Consideram que l’hort escolar és una eina d’educació ambiental. El nostre treball es vol basar amb la convivència i el respecte per la natura. 

El projecte d’hort està pensat per treballar una sessió al mes a la paredeta i també a dins classe segons la programació d’aula de cada nivell. Podem treballar el nom de les diferents hortalisses que sembram, dels animals que podem trobar a la terra, el clima que va canviant i influeix en el desenvolupament de les plantes, les característiques de les estacions de l’any, la temperatura, les precipitacions,..

Els nins i nines de la nostra escola s’ho passen d’allò més bé a la vegada que aprenen i veuen créixer les plantes. La millor manera per aprendre és la manipulació, experimentació i observació. I això és el que fan al nostre hortet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>