Peça del mes al CEIP Sant Jordi

El Museu de l’Educació recupera la iniciativa “La peça del mes” al CEIP Sant Jordi de Palma

Es tracta d’una de les primeres accions del Museu de l’Educació amb la finalitat de difondre el patrimoni escolar de les Illes Balears.

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, acompanyat de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, ha assistit avui a l’acte de presentació de la iniciativa “La peça del mes als centres” que ha tingut lloc al CEIP Sant Jordi de Palma.

Amb la finalitat de difondre el patrimoni escolar de les Illes Balears, es recupera una iniciativa del Museu de l’Educació titulada “La peça del mes” amb la novetat que les peces s’exposen en els mateixos centres.     

A l’acte també hi han participat el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió; el director del Museu de l’Educació de les Illes Balears, Juan José Burgués; la directora del CEIP Sant Jordi, Antònia Bibiloni, i el qui va ser inspector d’Educació, Miquel Sbert. També hi ha estat presents membres de la comunitat educativa del centre, entre els quals quatre generacions de “nines” de l’escola que han mostrat als participants quaderns datats el 1954.

A iniciativa del Museu de l’Educació s’han recuperat peces de gran valor que ara s’exposen en el centre, com llibres de registre i matrícula d’escoles unitàries, un trencaclosques de mapes i un conjunt de cossos geomètrics de fusta, quaderns de classe, capsa de regletes, una col·lecció de llibres històrics i un gran mural creat a  partir de les 44 portades de la revista  infantil-juvenil Cavall Fort

Centre: CEIP Sant Jordi

Data: Octubre de 2022

Promotores: Antònia Bibiloni Llinàs, directora i Fidela Sánchez Quetglas, secretària.

Fons del centre:

PecesDatació
Mural de Cavall Fortanys 70-80
Capsa de figures geomètriquesanys 60-70
2 quaderns de classe1954
Capsa de regletes Cousenaire1960
Documents en blanc de visites d’inspeccióanys 50
Trencaclosquesanys 50
Llibres de registre i matrícula escolar1944-1960
Estris de laboratorianys 80
Conjunt de mesures de capacitat metàl·liquesanys 50
Col·lecció de portades de la revista Cavall Fort
Vitrina amb material escolar
Quadern de classe
Llibres de registre i matrícula
Capsa de regletes Cuisenaire

Cartel·les: 

Contextualització: Segons l’historiador Pere Carrió, la construcció de l’escola s’inicià el 1932, d’acord amb els plànols de l’arquitecte municipal Guillem Forteza Pinya. És d’estil regionalista. Tot i això, a causa de la Guerra Civil, no va ser inaugurada fins els anys 40.

Encara es conserva gran part de l’estructura arquitectònica i també les finestres originals.

Contacte: Antònia Bibiloni Llinàs i Fidela Sánchez Quetglas

Plaça del Poble, s/n, 07199 Sant Jordi, Illes Balears

Tel:971742286 Correu electrònic ceipsantjordi.mallorca@educaib.eu

https://ceipdesantjordi.blogspot.com/

Un museu a cada escola