Difusió

El Museu impulsa l’estudi de la història de l’educació de les Illes Balears, recull, cataloga, restaura i conserva materials educatius per interpretar el passat, el present i el futur de l’educació, fent difusió mitjançant les seves activitats: exposicions permanents i temporals, tallers, conferències.

Pla Anual d’Activitats del Museu

_______________________________________________________________________________

La “peça del mes als centres”

CentreNota premsaVídeoFitxaAltres
MaigCEIP Miquel Duran i Saurina
AbrilCEIP Els Molins S’Arracó
MarçFECIB Col·legi Verge
de Monti-sion
NovembreEOEP (Palma 2)
Octubre CEIP Sant Jordi

Carta de la Directora General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa

Altres activitats de difusió

Exposició ‘Pioneres de l’Educació; Dones mestres a Alaró‘

El Centre Cultural de Son Tugores acull des de dia 4 de març l’exposició ‘Pioneres de l’Educació; Dones mestres a Alaró‘.

Es tracta d’una mostra que recull biografies, fotografies i dades sobre l’ensenyament al poble d’Alaró a càrrec de dones, una tasca a la qual no es donà rellevància fins l’arribada de la Democràcia.

Un dels aspectes curiosos de la mostra és que s’ha reconstruït una aula antiga en la qual, a més de bancs, mapes i pissarres prestats pel Museu de l’Educació, es mostraran imatges d’antics grups d’escolars alaroners i estris que s’empraven fa mig segle i més a les aules.

L’organització va a càrrec de l’entitat d’Al Rum, l’Ajuntament l’Alaró i el Casal de Son Tugores i la mostra estarà oberta fins al 15 d’abril.

Més informació sobre l’exposició

Vídeo de la inauguració

Participació del Museu al Dia de les Illes Balears 2023

El Museu de l’Educació de les Illes Balears participarà amb una parada al Dia de les Illes Balears de dissabte 25 a dia 1 de març. Coincidint amb el de la commemoració del 40è aniversari del nostre Estatut d’Autonomia, el Museu tornarà a posar en marxa la impremta Freinet del mestre Miquel Deyà i Palerm amb la qual va desenvolupar a les escoles de Consell i Son Espanyolet entre els anys 30 i 40 una metodologia no directiva basada en a utilització del desenvolupament del text lliure i el diari escolar, de la correspondència escolar i els intercanvis entre escoles, les sortides d’investigació, etc.
Amb la seva restauració el Museu farà un taller d’impressions de recordatoris. A més, al seu estand col·locarà un photocall amb una reproducció d’una petita aula amb una bolla del món i un plumier amb orles antigues i atrezzo (bates) per a que el públic es pugui fer fotografies. També està prevista una activitat més, un taller d’escriptura.

Més informació sobre la participació del Museu

Carta d’agraïment del Conseller

Fulletó promocional

Presentació del facsímil La impremta de Freinet a l’escola de Consell

Dissabte 22 d’octubre a la sala de plens de l’Ajuntament de Consell es va dur a terme la presentació del llibre La impremta Freinet a l’escola de Consell.  L’acte el va presidir el batle de Consell, el senyor Andreu Isern. El doctor en història, Manel Santana, va fer una conferència sobre la figura del mestre Miquel Deyà i Palerm, impulsor d’aquesta experiència d’innovació educativa, i el director del Museu de l’Educació de les Illes Balears, el senyor Juan José Burgués, va fer la cloenda de l’acte.

Notícia a la web del GOIB

Fragment de la revista Consell