El director del Museu de l’Educació visita el Musée national de l’Éducation a la ciutat francesa de Rouen

\ Es tracta d’una “missió pedagògica” (una visita formativa) al Musée national de l’Éducation (Munaé), museu pedagògic més important del món, on ha visitat les seves instal·lacions i ha duit a terme diverses reunions de treball amb el seu director i el personal tècnic.

El director del Museu de l’Educació de les Illes Balears, Juan José Burgués Mestre, s’ha desplaçat fins a la ciutat francesa de Rouen per visitar el museu pedagògic nacional de França (Munaé) per fer diverses reunions de treball amb el seu director, el senyor Laurent Tremel, i la seva directora pedagògica Saadia Dahmani. L’estada o “missió pedagògica” ha tengut una durada de tres dies i s’ha completat amb les visites als edificis del centre de recursos i del centre d’exposicions del museu francès.

Amb la finalitat de posar en marxa el Museu de l’Educació de les Illes Balears, el recent nomenat director es va posar en contacte amb aquest prestigiós museu per conèixer de primera mà quina és la seva organització i gestió. El senyor Laurent Tremel amablement acceptà la petició i organitzà una reunió amb la coordinadora de la biblioteca i de la secció de documentació, una visita guiada al centre d’exposicions, una reunió amb la directora pedagògica de la institució i una visita guiada al fons del Museu.

El Centre de recursos és un edifici modern de 5 plantes, amb una superfície de 2.500m2 i una plantilla de 30 persones, amb 950.000 objectes i 2.500.000 documents de caràcter pedagògic. El centre d’exposicions és un edifici clàssic de 3 plantes, amb una exposició permanent, una sala per a exposicions temporals i diversos espais destinats a activitats educatives.

De la visita al museu nacional de França, el director del Museu de l’Educació de les Illes Balears ha pogut recaptar molta d’informació de gran valor per escometre el repte de la seva posada en marxa, i poder fer del nostre Museu un centre d’interpretació del patrimoni històric educatiu de les Illes Balears a l’altura dels millors museus pedagògics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>