Peça del mes al CEIP Els Molins de s’Arracó

Al CEIP Els Molins de s’Arracó el Museu ha impulsat una iniciativa de recuperació d’història popular mitjançant la proposta de diferents activitats de recuperació del seu patrimoni educatiu i posterior posada en valor mitjançant la implicació de tota la seva comunitat educativa. Com a resultat, s’ha realitzat una exposició al centre dinamitzada per persones majors de la localitat que han aportat treballs escolars, quaderns, llibres, butlletins de qualificacions… i que han explicat a l’alumnat del centre com eren els seus dies a l’escola. L’èxit d’aquesta iniciativa ha estat tal que el mes de juny el poble farà una exposició i una sèrie de conferències al casal del poble sobre la mateixa temàtica.

Aquestes mostres suposen un excel·lent exemple de descentralització de les activitats que pot fer el Museu, sense necessitat del seu edifici. A través de la recuperació de materials per part d’una comunitat, el Museu té la capacitat de realitzar activitats dinamitzadores de centres educatius. Aquesta idea descentralitzadora va en consonància amb els corrents museístics actuals.

Notícia al Diari Última Hora, 26/04/2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>