Projecte de digitalització “Calleja interactivo”

Portada de l’edició digital de Plaga de Dragones, a https://callejainteractivo.linhd.uned.es/index.html

Calleja interactivo és un projecte dut a terme per docents de Filologia de la UNED i de la Universitat Complutense de Madrid. Consisteix en l’edició digital de Plaga de Dragones, una colecció de contes infantils publicada por l’Editorial Saturnino Calleja en 1923 i digitalizada per la Biblioteca Nacional de España.

Entre els seus objectius destaca el del foment de la lectura a partir de la renovació de contes antics. La renovació, per tant, no suposa només la digitalització dels contes, sinó també l’enriquiment amb anotacions, propostes d’activitats i de jocs, a més d’una guia didàctica per als docents i fins i tot d’un vídeo curt de contextualització de l’època en què foren escrits.

El museu de l’Educació ha rebut amb entusiasme aquesta idea, i en volem fer ressò. Igualment l’acollim en els nostres projectes, amb la intenció de realitzar un projecte semblant que tengui com a protagonista el nostre fons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>