Història

OM NA NURIA LOPEZ I SOM L’ORGULLOSA DIRECTORA DE IES CAN BALO

IES can Balo no és un institut com tothom pot conèixer. No tenim un gran edifici, de fet no tenim un edifici propi. les nostres aules estan situades a cinc dispositius diferents a dos municipis distints. Són les aules dels centres de menors: Pinaret, Fusteret, Mussol, Projecte i BOIB. Sí!!!! som els mestres del centres de menors de la nostra comunitat.

Com vos deia … no tenim gran espais ni grans equipaments: no tenim ni biblioteca, ni laboratori, tampoc sala de informàtica ni tan sols pissarres digitals a totes les aules (de fet ni aules suficients, per aixól a vegades feim classe a sales d’estar), com veis no tenim massa recursos, ni d’espais, ni materials informàtics. … però això no és un gran obstacle per què tenim molta, molta, molta il·lusió.

Com a IES can Balo just tenim un “any de vida” però més de 18 de trajectòria. A 1999 va néixer un petit projecte, en el qual han participat molts de professionals en aquest llarg camí de creixement, fins el juny de 2017 no vàrem tenir nom propi, quan es va configurar l’entitat IES can Balo.

IES can Balo representa un equip de profes que estima per damunt tot la seva feina i sobre tot el seu alumnat, per nosaltres no són menors infractors o delinqüents, per nosaltres són alumnes de gran intensitat, amb necessitat de noves oportunitats, de poder fer les paus amb l’escola, de poder tornar a creure amb ells mateixos … de sentir que ser alumne i aprendre “mola”. de fet els profes de IES can Balo veu els seus alumnes con els millors del mundo mundial” . per què fer feina amb ells és un repte que cada dia ens enriqueix com a professionals i sobre tot ens fa ser millors persones.

IES can Balo és la suma d’un conjunt de mestres que creu en el canvi, que no té por d’iniciar noves alternatives, ni tampoc d’equivocar-se 100 vegades al dia, … un equip que té un compromís comú d’aprendre cada dia, d’emocionar-se cada dia … d’avançar dia a dia.

Per això cada curs triam entre tots, des de la il·lusió i el compromís d’equip, un formació a la qual pràcticament tots hi participam directament i la totalitat de manera manco directa. Una formació que sorgeix de la nostra reflexió, de les nostres necessitats com equip, com a mestres i com a persones i que de totes sorgeixen interessants i sobre tot estimats productes finals.

IES can Balo es un grup de persones disposades a tot … sense límits… com diuen els nostres alumnes “a darlo todo como si no hubiera un mañana”. amb una energia extraordinària que infecta qualsevol profe nouvengut… no hi ha vacuna que pugui amb la il·lusió i la força d’aquest equip… “si no puedes con el enemigo… unete a él… a nosotros”…

Els profes de l’IES can Balo … ens barallam i discutim a la vegada que reim o ploram … inventam i ens reinventam … ballam, cridam i cantam, … però sobre tot ens estimam, ens estimam molt, tant com al nostre alumant, per aixó ens encanta demostrar-mos-ho … ens besam i abraçam sempre que podem o ho necessitam.

IES can Balo és un equip humà que s’emociona cada dia, cada classe, cada reunió, cada trobada … per què sense emocions no hi ha aprenentatge … i sense emocions i sense aprenentatge no podem avançar.

Tot això es IES can Balo i …enteneu ara per que som l’orgullosa directora???????

GRÀCIES

5F8F

 

A461