Visita del Museu de l’Educació al Museu de l’IES Joan Ramis de Maó

\ Es tracta d’una de visita al Museu de l’IES Joan Ramis de Maó i una reunió amb la comissió de l’arxiu i el patrimoni històrics del centre.

La cap de servei d’innovació educativa, Cristina Bellver, i el director del Museu de l’Educació de les Illes Balears, Juanjo Burgués, han visitat el 20 d’abril el Museu de l’IES Joan Ramis de Maó i s’han reunit amb la comissió de l’arxiu i el patrimoni històrics del centre.

Amb la finalitat de poder conèixer de primera mà la riquesa del patrimoni educatiu conservat al centre, la seva història, així com la feina que desenvolupa la seva comissió, han pogut prendre nota de la gestió i organització que fa el centre. La visita ha estat molt profitosa per acometre el repte de la posada en marxa del nou edifici del Museu de l’Educació de les Illes Balears, així com establir un vincle entre ambdues entitats. 

L’acompanyament a la visita al Museu l’ha realitzat l’alumnat de l’assignatura “serveis a la comunitat” qui desenvolupa un projecte didàctic de restauració, investigació i difusió del seu fons. Han presentat diverses peces, explicat la composició del seu arxiu i les tasques de restauració dels seus documents, i han fet una dinamització final amb la qual han comprovat la riquesa del patrimoni històric educatiu com una font per a la innovació educativa.  

Ha estat de gran interès conèixer el projecte d’informatització i difusió de les col·leccions museogràfiques de caire científic de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó. Passes per al Museu didàctic de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó, l’organització de la seva web, la recerca de fons de fons econòmics, la tasca de l’Associació d’Amics de l’Arxiu i Biblioteca de l’IES Joan Ramis i Ramis (AAAB), el seu projecte de qualitat, les normes per a les consultes i el formulari de sol·licitud de consulta a l’Arxiu històric, les seccions de la seva col·lecció,… i moltes més iniciatives que involucren tota la comunitat educativa.

Tot en resum ha estat una primera passa per establir una sinergia entre ambdues institucions per fomentar la difusió, la investigació i la innovació educativa mitjançant la recuperació, preservació, i posada en valor tan necessària, del magnífic patrimoni històric educatiu que tenim a les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>