Comiat alumnat de 6è


Avui dia 18 de juny a l’escola hem volgut acomiadar l’alumnat de 6è com es mereix. Amb un petit acte al teatre del centre, les tutores dels dos grups, juntament amb tot el professorat que han tingut i l’equip directiu, s’ha fet entrega d’un diploma a cadascú i s’ha llegit un missatge molt emotiu.

L’equip educatiu de Pere Casasnovas us desitja molta sort en aquesta nova etapa. ❤️

Graduació promoció 2012

Àlbum comiat 6è

Carta comiat 6è

Sortida a Binigarba

Irene Bosch i Esther Marquès

A finals del mes de maig les classes de primer vam anar a visitar el lloc de Binigarba, on hi viu la nostra companya, na Laia, de 1rB.

Vam aprofitar aquesta experiència per enllaçar els nostres aprenentatges sobre la vida al camp i els animals d’un lloc menorquí. Va ser una sortida molt enriquidora i vam aprendre moltes coses.

Vam poder veure la sala on munyen les vaques i vam descobrir que actualment aquest procés està més mecanitzat, la qual cosa afavoreix la seva feina. També vam veure tot el procés de com es fa el formatge. Des de l’inici de l’elaboració fins que surt a la venda. Entrar a dins la formatgeria va ser una vivència per a tots i totes. Una altra feina important del camp que vam tenir l’oportunitat de veure, va ser com es posen les ferradures al cavall. Vam descobrir un ofici que desconeixíem: el de ferrador. Per descomptat, vam poder veure i tocar molts dels animals que viuen a un lloc: vam veure com viuen, què mengen, com els cuiden… fins i tot vam veure néixer porcellets! 

Després d’aquesta visita tan interessant i divertida tenim clar que la feina d’un lloc és molt polida i que sempre hi molta feina a fer!

Gràcies família per rebre’ns a casa vostra i per ajudar-nos a entendre millor com és la vida a un lloc. Hem xalat molt!

Educació física a l’escola (3r trimestre)

Jordi Capó Pons

Els alumnes de 1r cicle aquest tercer trimestre hem descobert un esport adaptat anomenat Goalball. Es tracta d’un esport pensat per a persones amb discapacitat visual, però que hi pot jugar qualsevol persona.

Hem començat aprenent a moure’ns amb els ulls tapats i a fer acompanyaments de diferents maneres. Després varem començar a experimentar a jugar amb pilotes sense poder veure-hi. Per poder fer-ho utilitzàvem pilotes amb un picarol dins. Finalment vam començar a practicar el Goalball començant amb partits de només 1 contra 1 amb els ulls destapats, i així com anàvem aprenent vam anar evolucionant fins al 3 contra 3 amb els ulls tapats.

Festa fi de curs

El passat divendres 7 de juny vam celebrar la tradicional festa de final de curs, organitzada per l’AFA del centre.

L’alumnat de 6è va preparar, amb molta il·lusió, diferents tallers amb activitats lúdiques perquè tothom en pogués gaudir. L’AFA va fer entrega d’un detall molt especial a cada un d’ells amb un discurs molt emotiu.

Finalment, va arribar el moment que tothom esperava: la música de Suc i Sopes, que va omplir el pati de l’escola de bon rotllo i alegria.

Volem agraïr a l’AFA la seva implicació i col·laboració en la organització d’aquesta vetllada, per la qual van aconseguir l’ajut econòmic del CIME a través del programa “Menorca música i teatre 2024”; a la comissió lingüística del centre per fer que el projecte “Rall en pla” hagi sigut un èxit; al grup Suc i Sopes, per la seva generositat i bon fer i a tota la comunitat educativa per participar-hi.

Entre tots i totes vam passar un vespre inoblidable.


Visita Suc i Sopes

Comissió de Normalització Lingüística

La setmana passada vam rebre al nostre centre una visita ben especial: en Miquel, de Suc i Sopes! Els infants van tenir l’oportunitat de fer una xerradeta amb ell i, fins i tot, rebre alguna dedicatòria.

Us deixem algunes imatges d’aquesta emotiva trobada.


OBRIM LES PORTES

Ester Barceló i Júlia Marqués

Aquest curs acabam la setmana obrint les portes de les aules de 4t d’educació infantil per a que els infants puguin circular de manera lliure per ambdós espais. La finalitat d’aquesta proposta és mantenir el vincle i el contacte entre els infants que venen d’una mateixa escoleta i, alhora, fomentar la cohesió i la creació de nous vincles i amistats entre els fillets i les filletes dels dos grups de 3 anys. Així com també, la de gaudir dels racons i materials diferents als que tenen habitualment a la seva aula.


Educació física a l’escola (2n trimestre)

Jordi Capó Pons

Els alumnes de 1r cicle, durant aquest segon trimestre han descobert que vol dir “Cooperar” i a través de reptes i jocs han experimentat la necessitat d’ajudar-se, de comunicar, d’escoltar… tot per resoldre problemes que potser tot sols no podrien. Totes aquestes habilitats socials els han ajudat a tenir eines per prevenir i resoldre conflictes que poden sorgir en altres moments.


També hem treballat habilitats motrius bàsiques, així com al primer trimestre varem treballar tot tipus de desplaçaments, en aquest segon trimestre hem treballat amb el control i domini de materials, sobretot pilotes. Hem treballat llançaments, recepcions, conduccions, bots, xuts… a partir de tasques individuals i grupals, i amb reptes que requereixen de força, punteria, destresa… Després hem aplicat aquestes experiències a jocs tradicionals i populars. 

Què hem fet a Educació Física? 2n trimestre

RALL EN PLA

Comissió Normalització Lingüística

La Comissió de Normalització Lingüística continua amb el projecte RALL EN PLA iniciat el curs 2021-22 en que es va fer una gravació a l’alumnat demanant el significat d’algunes paraules o dites menorquines. 

Aquest curs, pretenem que l’alumnat aprengui paraules i expressions menorquines a través de la música🎵. Per dur-ho a terme, s’ha escollit un grup musical de Menorca que canta🎤en català i utilitza vocabulari i expressions menorquines. Es tracta de SUC I SOPES, grup amb dos integrants i un col·laborador que van ser alumnes de CEIP PERE CASASNOVAS.

El projecte es va iniciar a l’àrea de música en què tot l’alumnat va escoltar, analitzar i aprendre la cançó IDÒ. Passat uns dies, els fillets i filletes van rebre una sorpresa; un vídeo de dos músics de SUC I SOPES proposant-lis uns reptes. A partir d’aquell dia tots escolten altres cançons, aprenen més paraules i expressions menorquines, juguen a jocs de taula i jocs digitals de vocabulari específic… S’ho passen molt bé!

L’alumnat, mitjançant una gravació, ha contestat a SUC I SOPES per donar resposta als reptes. 

Podeu veure el muntatge del vídeo de SUC I SOPES i la gravació de l’alumnat.  

REPTE SUC I SOPES 

També vos deixam un document amb els enllaços per poder jugar als jocs digitals del vocabulari de les cançons.

ACTIVITATS EDUCAPLAY

El projecte encara no ha acabat, vos anirem informant!


Taller de robòtica

Carme Coll Camps

L’alumnat del tercer cicle d’educació primària participa setmanalment, de manera rotatòria, en el taller de robòtica “Ens divertim programant amb l’aplicació Crumble”.

En aquest taller es realitzen diferents activitats d’iniciació a la programació emmarcades dins l’àmbit de la robòtica educativa, entesa com una nova manera d’aprendre a través de la utilització de diferents dispositius robòtics i recursos tecnològics.

Read more »