“Una mirada diferent” Premi d’investigació 2018-19

Aina Cuenca Bestard, alumna de 2n de batxillerat de l’institut, ha resultat premiada a la tretzena convocatòria dels premis d’investigació per a alumnes de batxillerat i de CFGS convocats pel Consell Social de la UIB (curs 2018/19), amb una recerca tutoritzada pel professor Xavier Riera Ramis.


El seu treball, Una mirada diferent. Aproximació a la lluita contra l’estigma en salut mental, el va realitzar en el context de la recerca amb alumnes que desenvolupam professors del Departament de Filosofia, habitualment en l’àmbit de l’assignatura de Psicologia, com a activitat voluntària d’ampliació. Consistí en una investigació sobre el tractament i la consideració de la malaltia mental, i els esforços de les persones afectades i les associacions per desmuntar els estigmes que interfereixen negativament en les vides dels implicats.
També realitzà una recerca sobre les actituds i opinions dels alumnes de 4t d’ESO i 2n de batxillerat del centre. En el marc d’aquesta iniciativa es van realitzar una sèrie de tallers sobre salut mental, per part de l’entitat 3 Salut Mental: Targetes contra l’estigma. ENHORABONA!
Tots els alumnes premiats són guanyadors d’una matrícula gratuïta del primer curs de qualsevol titulació de la UIB.
Podeu trobar informació sobre els premis i els tallers a:

https://consellsocial.uib.cat/Premis/Premis-dInvestigacio/

http://www.caib.es/sites/targetescontralestigma/ca/vadeo_i_presentacia/