Clara Forteza Borrás a la Final de la X Olimpíada Espanyola de Filosofia

Clara Forteza Borrás, alumna de 2n de batxillerat de l’IES Berenguer d’Anoia ha participat a la Final de la X Olimpíada Espanyola de Filosofia celebrada a Adeje (Tenerife) el 28, 29 i 30 d’abril. Ho ha fet juntament amb Jaume Ballester Peña alumne de l’IES Josep Maria Llompart de Palma i premi de la prova de dissertació de la IX Olimpíada de Filosofia de la UIB; i Llucia Nicolau Vicens alumna d’ESO de l’IES Mossèn Alcover de Manacor i premi en dilema moral de l’edició de la Mini-Olimpíada.

Aquest certamen ha reunit un centenar d’estudiants d’ESO i Batxillerat de tot l’Estat Espanyol que durant el cap de setmana han realitzat diferents proves escrites com la de dissertació i dilema moral, i visuals, com les de fotografia i vídeo entorn al tema d’aquest any: Justícia i Fronteres globals.

Durant aquests tres dies han pogut compartir experiències i inquietuds filosòfiques amb un programa de visites a l’illa de Tenerife que els ha ofert l’organització.

Clara va presentar la fotografia guanyadora de la Olimpíada de les Illes Balears, amb la qual realitzava un exercici de reflexió i provocació visual per denunciar els prejudicis que ens afecten en relació a la immigració realitzant un canvi de perspectiva que ens fa pensar en la vulnerabilitat humana, també la nostra. Va ser acompanyada en el procés de preparació pel professor Miquel Riera Font, del departament de Filosofia del nostre institut.