Parlem català, ara a Mallorca

Ahir vàrem rebre l’alumnat de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella. 

Després d’unes paraules de la nostra directora foren el batle d’Inca, Virgili Moreno i la regidora de cultura, Alice Weber, qui els donaren la benvinguda i lliuraren uns obsequis a tots els assistents. 

Per acabar l’acte visionàrem un vídeo recordant la nostra estada a Menorca.

Avui hem visitat Raixa i hem pogut conèixer la història de la possessió i la relació amb el Cardenal Despuig. També ens han explicat  com es feia oli a la tafona i hem passejat pels seus jardins fins el gran safareig.

Galeria d’imatges

L’intercanvi ha arribat al seu final. I aquests darrers dies hem fet dues activitats guiades.
Dijous caminàrem amb en Joan Carles Palos entre el cel i la terra, seguint les passes de Ramon Llull i l’Arxiduc Lluís Salvador. Visitàrem el mirador dels Tudons, del Puig des Verger i arribàrem a les Ermites Velles.
Passa a passa, en Joan Carles ens mostrà que “el caminar és la manera genuïna de conèixer l’entorn” i que en la contemplació empram tots els nostres sentits.
Després de dinar, per grups, hem fet una marató fotogràfica per Valldemossa que ens ha permès recórrer els principals indrets del poble.
Divendres vàrem passejar per Ciutat apropant-nos als indrets relacionats amb algunes llegendes de Palma com El drac de na Coca, la Calúmnia Avenjada o El negoci de na Peix Frit.
En arribar al centre vàrem el lliurament dels premis als grups guanyadors de la fotomarató i ens vàrem acomiadar entre llàgrimes i abraçades, intentant retenir els darrers instants.
Esperam que alguns, si no tots, us pogueu retrobar.