Cinema alemany: “La revolució silenciosa”

Aquest dimarts, 30 de gener, el Cine Ciutat ens ha tornat a obrir les portes del cinema als alumnes d’alemany de l’IES.   La pel·lícula es remunta a l’any 1956, en una ciutat de l’alemanya de l’est i mostra com dos minuts de silenci en un context determinat, poden esdevenir tota una REVOLUCIÓ.   Les contundents estructures estatals del règim dictatorial instaurat a la República Democràtica Alemanya són insuficients per anestesiar els pensaments i la ferma voluntat d’un grup de joves de batxillerat solidaritzats amb una causa justa.  La història és tota una lliçó de vida, d’amor, d’amistat, de solidaritat i de coratge on s’ensenya que no sempre el camí més curt, és el més convenient.  Lliçó ben apresa, si tenim en compte el silenci impactant que van fer la setantena d’estudiants al final de la pel·lícula, just abans del fort aplaudiment.  I és que no s’ha de menystenir mai el poder d’un silenci.