Parlem català 2024

Avui ens hem acomiadat de les nostres parelles lingüístiques després d’uns dies activitats. Hem visitat la Institució Alcover a Manacor on a més d’explicar-nos la seva tasca com a lingüista poguérem conèixer a través d’una visita guiada la seva empremta al seu poble.

Dissabte férem una marató fotogràfica a Valldemossa identificant els llocs més emblemàtics del municipi. Dilluns vàrem recórrer Palma, la ciutat que mira a la mar, de la mà de n’Eva.

Programa ERASMUS de mobilitat escolar curs 22-23 i 23-24

Dins aquest projecte Erasmus, KA-121-SCH 000063365, estaven inclosos cursos Erasmus per professorat i durant aquest mes de març s’han realitzat aquests dos cursos per part de les professores Maria Barceló Femenías, coordinadora de Programes Internacionals del nostre centre i Maria Antònia Soler Carbonell, professora de tecnologia i també professora implicada als projectes Erasmus del centre. Més informació en aquest enllaç.

I Fira de la Ciència al Berenguer

El 26 i el 27 de març els alumnes del nostre centre podran gaudir de la I Fira de la Ciència. Els departaments de Biologia, Física i Química, Matemàtiques i Tecnologia han preparat tallers experimentals, relacionats amb cada matèria. Alumnes de 3r i 4t d’ESO i alguns de 1r de batxillerat són els encarregats de realitzar els tallers per als assistents. L’alumnat de 2n d’ESO d’Educació Plàstica s’ha encarregat de donar visibilitat gràfica a l’esdeveniment.

Imatges de la Fira.

Blackout de l’alumnat de 1r de batxillerat d’Arts

El dia 21 de març és el dia internacional de la poesia, Els alumnes del primer curs de batxillerat artístic han preparat una exposició de poemes realitzats amb la tècnica blackout o poesia revelada que consisteix a fer servir les pàgines de llibres vells com a base per a noves històries i poesies que es revelaran quan s’amaguin les altres parts del text. Paraules que viatgen cap a un nou gènere de poesia visual.

La podeu visitar aquests dies a la Biblioteca. També podeu veure els poemes aquí.

Més informació en aquest enllaç.

Som un centre més sostenible i autosuficient

Aquesta setmana  ja hem funcionat amb la nostra instal.lació fotovoltàica.

Som un centre més sostenible i autosuficient a partir de l’energia generada a les plaques solars. Aquesta instal.lació s’ha pogut dur a terme i fer realitat gràcies a les subvencions que  hem sol.licitat. Encara hem d’avançar més en la sostenibilitat del centre i queden projectes per realitzar,en aquest sentit.

Al hall ens hi han instal.lat una pantalla que ens permetrà veure l’estalvi energètic a temps real.

Pel que fa a les característiques tècniques, és una instal.lació fotovoltàica amb estructura fixa per a l’autoconsum amb una potència de 100KW que han col.locat damunt quatre cobertes del centre. Està formada, entre d’altres, per un generador i 266 panells fotovoltaics.

Seguim avançant cap a la sostenibilitat.

L’alumnat de Cooperació i serveis a la comunitat col·labora en el Projecte LIBERA

El divendres 15 de març el grup d’alumnes de Cooperació i serveis a la comunitat de 3r ESO vam fer una neteja de residus dels camins que duen al Puig de Santa Magdalena.
Dins el projecte LIBERA, l’empresa de reciclatge a nivell estatal ECOEMBES ens va facilitar el material per a la recollida: guants, bosses i una balança per pesar els residus recollits. Sortirem a peu des de l’institut i durant tot el matí vam recollir del costat dels camins un total de 28 quilos de residus entre papers (4 quilos), vidre (3 quilos), rebuig (8 quilos) i sobretot, envasos de plàstic (13 quilos). El que més vam recollir van ser llaunes de cervesa i begudes energètiques. Molts d’aquests residus acaben contaminant el subsòl o l’aigua els arrossega fins al torrent gros que acaba a s’Albufera i el mar. Aquesta acció de voluntariat forma part d’un projecte que estem fent amb la Creu Roja per prendre consciència dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.