El nostre rorqual en un relat: trobada amb el seu autor

Hem rebut la visita d’en Daniel Vidal Moya, un jove alaiorenc que actualment viu a Austràlia. A més de ser biòleg i apassionat de la vida marina – treballa en el món de la immersió – acaba de publicar un llibre de relats, El eco del mar, on combina la vida marina, el busseig, l’especulació futurista i la història de Menorca. Un d’aquests relats gira al voltant de la història de la nostra balena i el seu esquelet, del qual en un moment determinat se’n perd la pista. Açò és el que es reflecteix en el text i el que creia l’autor basant-se en la documentació històrica que havia trobat.

Tanmateix, gràcies a la lectura del llibre per part de la nostra companya Ger Carreras, hem pogut informar l’autor que l’esquelet no només no es va perdre, sinó que està en procés de muntatge al nostre Museu. Aprofitant que en Daniel passava uns dies a Menorca, l’hem convidat a veure l’esquelet i a tenir una trobada amb els nostres alumnes. Una coincidència magnífica i un gran plaer.

XX Miniolimpíada de Física i Química de les Illes Balears

Els nostres alumnes de 4t d’ESO Pere Gomila Cuevas, Lucas García Schalenbach, Hugo Herraiz Ramírez, Carlos Lacueva Morro, Enric Vilafranca Mora i Eric Vinent Sintes han participat en la XX Miniolimpíada de Física i Química de les Illes Balears i han obtingut el primer premi de centres educatius.


Els alumnes més destacats han estat en Pere Gomila (guanyador absolut) i en Lucas García (accèssit Menorca):

Alumnat
  • Primer premi: Pere Gomila Cuevas. IES Joan Ramis i Ramis, Maó.  Premi: un xec regal de 220 euros en material informàtic, audiovisual, didàctic o bibliogràfic i una plaça en el Campus Cientificotècnic d’Estiu 2024 de la UIB).
  • Accèssit Menorca: Lucas García Schalenbach. IES Joan Ramis i Ramis, Maó. Premi: diploma.
Centres guanyadors
  • Primer premi: IES Joan Ramis i Ramis, Maó.  Premi valorat en 300 € (IVA inclòs), ofert per TIRME.

En el següent link podreu trobar més informació: https://seras.uib.cat/olimpiades/minifisicaquimica/

Jornada de portes obertes per a 1r de Batxillerat

El proper dimarts 14 de maig les 20.00 hores tindrà lloc una jornada de portes obertes a l’institut per a les famílies amb alumnes de 4t d’ESO interessades en sol·licitar plaça a 1r de batxillerat per al proper curs 2024-2025. Per una banda, es realitzarà una breu explicació al saló d’actes i, per l’altra, es podran visitar les instal·lacions del centre. 

Premios literarios “Sant Jordi al Ramis 2024” en Lengua Castellana

El departamento de Lengua Castellana y literatura quiere agradecer la participación que ha habido, un año más, en este certamen. Los premiados han sido:

  • En la categoría de 1ª y 2ª de ESO, Alicia Mercadal Sánchez, por la narración titulada “29 de julio de 2007”. Destaca por su madurez narrativa, su impecable ortografía y el riesgo demostrado al no dejar ningún cabo suelto.
  • En la categoría de 3º y 4º de ESO, Carlos Lacueva Morro, por “Rimas y vivencias”. Destaca por expresar sus temores y miedos, por hablar del amor, del futuro y del conocimiento sobre uno mismo con un uso exquisito de los recursos poéticos e, incluso, siguiendo el modelo de Quevedo y Bécquer.
  • En la categoría de 1º y 2º de Bachillerato, Margaret Joy Centeno Rupisán de 1º de Bachillerato por su obra “Entre sueños y realidades”.  Destaca por el tratamiento de temas clásicos como el despertar del amor y la sexualidad enfocados desde un punto de vista juvenil y fresco.

Concurs Per Sant Jordi, Mou la llengua

En Jordi Bosch Márquez de 1r batx. B ha estat el guanyador del concurs Per Sant Jordi, Mou la Llengua, organitzat per l’IEB.

Aquest concurs consistia a enregistrar una videorecomanació literària en què els alumnes llegien un fragment d’un llibre i després explicaven breument per què l’havien triat. Trobareu el vídeo al següent enllaç.

Enhorabona, Jordi!