XX Miniolimpíada de Física i Química de les Illes Balears

Els nostres alumnes de 4t d’ESO Pere Gomila Cuevas, Lucas García Schalenbach, Hugo Herraiz Ramírez, Carlos Lacueva Morro, Enric Vilafranca Mora i Eric Vinent Sintes han participat en la XX Miniolimpíada de Física i Química de les Illes Balears i han obtingut el primer premi de centres educatius.


Els alumnes més destacats han estat en Pere Gomila (guanyador absolut) i en Lucas García (accèssit Menorca):

Alumnat
  • Primer premi: Pere Gomila Cuevas. IES Joan Ramis i Ramis, Maó.  Premi: un xec regal de 220 euros en material informàtic, audiovisual, didàctic o bibliogràfic i una plaça en el Campus Cientificotècnic d’Estiu 2024 de la UIB).
  • Accèssit Menorca: Lucas García Schalenbach. IES Joan Ramis i Ramis, Maó. Premi: diploma.
Centres guanyadors
  • Primer premi: IES Joan Ramis i Ramis, Maó.  Premi valorat en 300 € (IVA inclòs), ofert per TIRME.

En el següent link podreu trobar més informació: https://seras.uib.cat/olimpiades/minifisicaquimica/

Jornada de portes obertes per a 1r de Batxillerat

El proper dimarts 14 de maig les 20.00 hores tindrà lloc una jornada de portes obertes a l’institut per a les famílies amb alumnes de 4t d’ESO interessades en sol·licitar plaça a 1r de batxillerat per al proper curs 2024-2025. Per una banda, es realitzarà una breu explicació al saló d’actes i, per l’altra, es podran visitar les instal·lacions del centre. 

Premios literarios “Sant Jordi al Ramis 2024” en Lengua Castellana

El departamento de Lengua Castellana y literatura quiere agradecer la participación que ha habido, un año más, en este certamen. Los premiados han sido:

  • En la categoría de 1ª y 2ª de ESO, Alicia Mercadal Sánchez, por la narración titulada “29 de julio de 2007”. Destaca por su madurez narrativa, su impecable ortografía y el riesgo demostrado al no dejar ningún cabo suelto.
  • En la categoría de 3º y 4º de ESO, Carlos Lacueva Morro, por “Rimas y vivencias”. Destaca por expresar sus temores y miedos, por hablar del amor, del futuro y del conocimiento sobre uno mismo con un uso exquisito de los recursos poéticos e, incluso, siguiendo el modelo de Quevedo y Bécquer.
  • En la categoría de 1º y 2º de Bachillerato, Margaret Joy Centeno Rupisán de 1º de Bachillerato por su obra “Entre sueños y realidades”.  Destaca por el tratamiento de temas clásicos como el despertar del amor y la sexualidad enfocados desde un punto de vista juvenil y fresco.

Concurs Per Sant Jordi, Mou la llengua

En Jordi Bosch Márquez de 1r batx. B ha estat el guanyador del concurs Per Sant Jordi, Mou la Llengua, organitzat per l’IEB.

Aquest concurs consistia a enregistrar una videorecomanació literària en què els alumnes llegien un fragment d’un llibre i després explicaven breument per què l’havien triat. Trobareu el vídeo al següent enllaç.

Enhorabona, Jordi!

PREMIS de FOTOGRAFIA FILOSÒFICA

El departament de Filosofia i la Comissió de medi ambient i salut han organitzat el XII concurs de Filosofia i imatge per a alumnes de batxillerat. Avui, en el marc de les activitats de Sant Jordi, s’ han lliurat els premis als millors treballs.

Els cinc alumnes premiats han estat: Miriam Villalonga de 1r D (que no surt a la fotografia),  i,  d’ esquerra a dreta: Sara Linares de 1r C; Cláudia Yáñez de 1r A; Malcom Moreno de 1r B;  i Rocio Cardona de 1r B. 

Les fotografies estan exposades a l’entrada del centre.

INÉS INFANTE PARTICIPA A LA XI OLIMPÍADA FILOSÒFICA DE ESPAÑA

Inés Infante Casado, quarta començant per l’ esquerra a la fotografia, alumna de segon de  batxillerat de IES Joan Ramis i Ramis, ja és a Bilbao per a participar en l’ Olimpíada nacional de Filosofia que té lloc el cap de setmana del 20 d’ abril. Inés va guanyar el primer premi a nivell balear en dissertació filosòfica.

L’ acompanyen dos professors mallorquins i els altres dos alumnes guanyadors de les proves: Llucia Nicolau Vicens de l’ IES Mossèn Alcover de  Manacor, primer premi en dilema moral de la miniolimpíada i Marti Sintes Guillén de l’ Escola d Art de  Maó, primer premi en fotografia filosòfica.


Una experiència fantàstica per a tots ells que omple de satisfacció  als seus professors i a les seves famílies.