Parlem Català 2023

28.03.23  Avui el grup d’alumnes de 3r d’ESO que participam al programa Parlem Català hem arribat a Ciutadella. 

A l’institut hem conegut les nostres parelles lingüístiques i hem fet algunes activitats de cohesió. També ens han ofert un berenar preparat pels alumnes del cicles de cuina i restauració. 

Més tard la batlessa de Ciutadella, Joana  Gomila, i la regidora d’educació, Gràcia Mercadal, ens han rebut al Saló Gòtic de l’Ajuntament. Allà ens han obsequiat amb un lot de llibres relacionats amb la cultura del municipi.

Finalment, hem visitat el Baluard recentment recuperat.

En acabar les activitats cada alumne hem iniciat la convivència amb la nostra parella lingüística.

Galeria d’imatges

29.03.23  Avui de ben matí ens hem acostat a la naveta dels Tudons i na Isabel ens ha explicat d’una forma amena la cultura talaiòtica i les característiques de les navetes.

Després ens hem desplaçat fins Cala Galdana per fer un bocinet del Camí de Cavalls fins Macarella on hem gaudit amb els nous amics. 

De tornada a l’Institut es veia, llunyana, l’illa de Mallorca. En Xavier ens ha ensenyat una cançó menorquina que diu així:

“Ses muntanyes de Mallorca

són ses més altes del món

i de tan altes que són

es veuen des de Menorca”.

30.03.23  Avui és el tercer dia d’intercanvi i hem fet dues activitats ben engrescadores. Primer hem anat al parc natural de s’Albufera des Grau. Allà les nostres guies, na Gemma i na Begonya, ens han ofert una explicació sobre les característiques, la flora i la fauna d’aquest paratge i ens han fet prendre consciència de la importància de preservar-lo. 

De tornada a Ciutadella hem fet aturada a Binissuès, un lloc on sembla que no ha passat el temps. Alguns alumnes han col•laborat en l’elaboració artesanal de formatge. També hem visitat les cases conservades tal i com vivien els senyors i els pagesos i hem conegut eines i feines de la pagesia menorquina. Per acabar hem fet un tomb pel Museu de Ciències Naturals amb més de 8.000 exemplars de tot el món reunits pels germans Carreras Torrent. 

Fins aquí un dia ple d’aventura i aprenentatge.

31.03.23  Avui ha estat el darrer dia a terres menorquines. De ben matí, per grups,  hem fet una gimcana. En acabar, en Lluís Juaneda, ens ha impartit un taller de rap. Professors i alumnes hem creat, cantat i xalat.

Una estona de pati, una visita a les aules i un comiat ben emotiu han tancat la nostra estada a Ciutadella.

El vaixell ens esperava per tornar a casa amb sentiments encontrats; d’una banda, tornar a sa roqueta a veure els nostres; de l’altra, quedar un poc més, estirant els darrers segons que en quedaven per estar junts. 

Ara som nosaltres qui us esperam amb ganes, amb pressa. Maig és aquí, tan proper i tan lluny a l’hora.