Visita de l’alumnat d’FPB al Museu del calçat

L’alumnat de FPB en serveis comercials ha participat avui dimecres en l’activitat “Escapa’t de la fàbrica” que promou el museu del calçat i de la indústria d’Inca amb col·laboració dels guies d’Esment.

Els alumnes dels dos cursos de FPB han visitat l’exposició permanent del Museu del calçat i després han participat en una sèrie de  jocs d’escapada (Scape room) per algunes fàbriques properes al museu.

Han pogut investigar sobre el passat artesanal i industrial de Mallorca, observar i entendre el funcionament d’eines i màquines utilitzades en el procés de fabricació del calçat, així com de tot allò lligat a aquest món (societat, publicitat, art, premsa, etc.)

L’equip docent Fuen, Maria i Claudio volem agrair molt especialment la tasca que han fet durant tota l’activitat els guies d’Esment.

Masterclass de rebranding amb Rubén D. García

Us ha passat alguna vegada veure el logotip d’una empresa i pensar que no té res a veure amb què ven? 

En Rubén Darío García, dissenyador gràfic, ens visita per donar una mà als estudiants de 2n de Màrqueting i Publicitat en el seu projecte de rebranding del present curs.  Després d’una masterclass de rebranding i mostrar-nos el seu procés creatiu amb els projectes d’alguns dels seus clients, ha estat els torn dels estudiants. Un a un els ha fet propostes de millora de la seva feina que ben segur suposaran un salt qualitatiu al projecte.  Mil gràcies, una vegada més! 

Bauhaus visita els estudiants de 1r de GS Gestió de Vendes per formar part del seu equip!

Pablo Muñiz Garrido, gerent de Bauhaus Mallorca i Paula Sosa, responsable de rrhh, han presentat l’empresa i les oportunitats que ofereix als nostres estudiants de 1r de Gestió de Vendes i Espais Comercials qui, a partir del març que ve, ja s’incorporen al món laboral per formar-se en entorns reals.

Bauhaus, empresa de bricolatge i decoració de la llar, participa amb l’IES Berenguer d’Anoia en el pla de formació dels nostres estudiants del Grau Superior de Gestió de Vendes i Espais Comercials en la modalitat Intensiva. La raó és que els nostres estudiants tenen un període de formació retribuït de 15 mesos a les empreses i Bauhaus és una de les opcions preferides per la diversitat de tasques a desenvolupar i la possibilitat de carrera professional que ofereix.

Moltes gràcies per la vostra visita!

25N al Berenguer

La Comissió de coeducació ha coordinat un grapat d’ iniciatives que s’han dut a terme el dia d’avui, per reivindicar el 25N:

Des de tutoria han vestit les portes amb l’escala de la violència masclista.

Des del departament de plàstica han omplit els passadissos d’il·lustracions diverses que denunciaven la violència masclista o vindicaven la força de les dones.

Des del departament de música, un grup d’alumnes ha cantat la canço El salt de la bella dona, de Maria del Mar Bonet, en la versió de Marala.

Des de la Comissió de biblioteca, han preparat una activitat per apropar-nos al 25N des de la mitologia.

Als vidres del pati C, hem penjat les esqueles de les dones assassinades durant aquest 2024, amb els noms propis i les edats, així com els infants que han quedat orfes.

Per altra part, volem compartir-vos el vídeo de Feminisme a l’escola, en què ha participat tot l’alumnat de Cooperació i d’Igualtat del nostre centre.

Moltes gràcies a tots!

Visita a CARMINA SHOEMAKER, exponent d’una tradició sabatera que ven arreu del món.

Els alumnes de segon del CFGS de Comerç Internacional han visitat Carmina Shoemaker, una empresa mallorquina amb gran prestigi en la fabricació artesanal de calçat de luxe, coneguda internacionalment per la seva qualitat i per un disseny elegant i durador. Durant la visita, els alumnes han pogut veure i entendre el procés de producció, des del disseny fins a la confecció manual de cada parell i, com l’empresa ha aconseguit posicionar-se en mercats internacionals i els reptes que suposa competir en l’àmbit global.

Tenen mercat obert amb tendes pròpies a París , San Francisco , Madrid i Nova York i treballen tot el procés de comercialització i màrqueting des de la seu que avui hem visitat. 

 

CA’N AXARTELL ens obri les portes!

Avui hem tingut l’oportunitat de visitar Ca’n Axartell, un celler de referència a Mallorca que combina tradició i sostenibilitat en la producció de vins. Durant la visita, els alumnes han pogut conèixer de prop els diferents processos de producció i operativitat de l’empresa, des del cultiu de la vinya fins a l’elaboració i embotellat del vi. A més, ens han explicat com opera a nivell internacional, adaptant-se als diferents mercats i fent esment dels reptes que suposa aquest procés d’internacionalització.

Ca’n Axartell és una finca en la qual vinyes, olivars, boscos, muntanyes i cursos d’aigua formen un gran tot. En 2012 es va construir el modern celler, que segueix el principi rector de Ca’n Axartell: Tenir respecte pel raïm, el medi ambient i les persones que produeixen els vins i els qui els gaudeixen. Els primers vins de Ca’n Axartell es van embotellar en 2013 i des de llavors s’han fet un nom a l’illa i en el món del vi. 

Mobilitat a Romania

En el mes d’octubre d’aquest any vàrem realitzar la mobilitat a Targoviste amb 9 alumnes de 4t d’ESO i 2 professores acompanyants.

Va ser principalment un programa de sis dies amb activitats relacionades amb els temes del projecte: residus, reutilització i reciclatge.

Si voleu saber més coses en aquest enllaç hi ha tota la informació i les imatges.