Educació emocional

A la nostra escola treballem l’educació emocional, tan necessària en edats primerenques. Aprendre a gestionar les pròpies emocions, com controlar la ràbia, conèixer la por, acceptar els errors, tenir empatia o tenir una bona autoestima, permetrà als infants tenir eines per afrontar els reptes vitals i professionals que es trobaran en el seu dia a dia, avui i en el futur. 

Per anar aprenent-ne poc a poquet feim activitats diverses, com poden ser: 

  • Exercicis de relaxació (respirar conscientment, alliberar tensions…)
  • Gaudir d’un lloc i un moment de tranquil·litat al racó de la calma.
  • Compartir i normalitzar les nostres experiències positives o negatives del dia a dia en el nostre racó de les emocions.
  • Exercicis de mindfulness (per exemple, experimentant amb el sentit del gust i de l’oïda de forma conscient, exercicis de concentració per a millorar la nostra atenció, exercicis amb el “pot de la calma” comparant el nostre “temps interior” i el temps exterior que fa al carrer, meditacions i respiracions conscients…)
  • Ell dilluns, per donar-nos una benvinguda cada setmana, ens fem una salutació especial.
  • Els cercles de diàleg, que ens permeten conèixer-nos  uns als altres més i millor, i prevenir i resoldre situacions de conflicte que puguin sorgir. 

El nostre objectiu és que, amb la pràctica constant d’aquestes tècniques i des de ben petits, els nins i nines siguin capaços de gestionar millor les seves emocions, millorin les seves habilitats socials i la seva forma de relacionar-se. En definitiva, ajudar-los a convertir-se en adults més preparats i equilibrats emocionalment.

L’ensenyament que deixa petjada no és el que es fa de cap a cap, sinó de cor a cor”