Durant el curs tenim habilitat un espai d’hort al qual desenvolupem quatre tipus de tasques:
- Preparació: delimitar els espais, organitzar les eines, cavar la terra, mesclar-la amb fems orgànics, passar el rampí…
- Cultiu: segons la temporada, i de forma escalonada per no tenir al mateix temps totes les hortalisses per collir, anem sembrant: lletugues, coliflors, julivert, api, cebes, faves, herba-sana, alls tendres, bledes, carxofes, aloe vera, cols orientals, ravenets… També hi ha una taula amb maduixes i el parral.
- Manteniment: aquesta és la feina en la qual invertim més temps, ja que hem de llevar les males herbes sovint, regar, podar, fer net l’entorn, el magatzem… En aquest punt també analitza l’evolució de les plantes.
- Collita: és la part que més espera l’alumnat. Quan les hortalisses són madures, les agafen i les mengem a l’hort o se les emporten a casa.
Al llarg del curs es van fent diferents activitats. Per exemple, l’alumnat de sisè elabora un ungüent natural d’aloe vera per vendre juntament amb la collita del moment i obtenir doblers per al viatge d’estudis. També es fan tallers de cuina in situ, com per exemple truita de faves amb ensalada per berenar al pati.