Matèries Específiques (optatives) de 3r d’ESO Curs 2020-2021

ALEMANY

 

Els alumnes que triïn aquesta assignatura podran adquirir una certa competència comunicativa oral i escrita i, també, podran entrar en contacte amb la llengua i la cultura alemanya (DVD, cançons, jocs, activitats). A més a més, els alumnes podran obtenir un títol oficial de l’Escola Oficial d’Idiomes mitjançant la superació d’un test d’anivellament.  La possibilitat de continuar l’estudi d’aquest idioma a tot l’ESO i el batxillerat pot proporcionar a l’alumne l’assoliment del nivell adequat per moure’s dins Europa i a la resta del món, i, si escau, iniciar la vida professional en un altre país.EDUCACIÓ  PLÀSTICA  VISUAL  I  AUDIOVISUAL  II

L’objectiu de l’assignatura és aprofundir en aquells continguts a l’àmbit dels mitjans de Comunicació, la publicitat i les tecnologies audiovisuals. Està dirigida a  aquells alumnes que vulguin continuar formant-se en aquest àmbit i així fomentar la seva creativitat. MÚSICA II

És una assignatura de caràcter eminentment pràctic en la qual es treballa l’expressió i la creació musical a partir del cant, la interpretació instrumental i la creació musical a partir de l’ús de les noves tecnologies aplicades a la música, mitjançant el coneixement dels elements que componen el discurs musical. Durant el curs utilitzarem flauta, cant, percussió i ukulele.CULTURA  CLÀSSICA


Aquesta assignatura és la introducció de l’alumne en el món cultural de l’antiguitat clàssica, en les seves diferents aspectes. Per això, es subdivideix en blocs temàtics independents que tracten de sistematitzar al llarg d’un curs els diversos processos culturals que van donar forma a aquell món. Així, hi ha una part dedicada a la història, tant de Grècia com de Roma, una segona dedicada a l’art, una altra al pensament i una última centrada en la literatura antiga. A més, en cadascuna d’elles s’obren subcapítols per tractar aspectes “menors”, com la religió, l’urbanisme, la ciència, la guerra o la mitologia.

 

INICIACIÓ A L’ACTIVITAT EMPRENEDORA I EMPRESARIAL

Amb aquesta assignatura es pretén potenciar des de l’escola la cultura emprenedora i promoure la creativitat, la innovació i l’autoocupació. L’educació emprenedora és una oportunitat per promoure una mentalitat i uns valors que seran eines al llarg de tota la vida tant en el camp personal com el professional. S’inclouen aspectes més pràctics que teòrics orientats a preparar els joves pels futurs estudis i la vida professional.

 

RELIGIÓ CATÒLICA

El seu objectiu és formar a l’alumne que viu en un context on la religió és una manifestació humana present, actual, i que no sempre es coneix. Aprendre religió ajuda a l’alumne a saber dialogar, valorar, criticar … a la societat en què viu. Tot això a través de jocs, i diverses activitats.
La matèria de Religió contribueix a la formació integral de l’alumnat i completa i facilita l’anàlisi de les característiques socioculturals de la comunitat en què viu l’alumne, ajudant-lo a descobrir els processos històrics i la comprensió de la nostra realitat social, cultural i humana.

 

VALORS ÈTICS

 

 Valors Ètics vol ser una introducció a la reflexió crítica sobre el comportament humà, sobre les   normes de la societat i en general sobre els valors necessaris per la convivència en el nostre món globalitzat. Les classes seran de tipus pràctic i participatives fomentant el debat d’idees i opinions i la reflexió crítica sobre l’actualitat i la vida quotidiana dels alumnes. 

Podem fer un món més just ?  Com puc resoldre els conflictes trobo en la meva vida? És realment democràtica la nostra societat? Estic enganxat al mòbil?  Quins reptes planteja la ciència i les noves tecnologies? Aquest són algunes de les preguntes que ens plantejarem durant aquest curs. Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>