CURSA SOLIDÀRIA

Avui s’ha celebrat la Cursa contra la Leucèmia Infantil organitzada pels alumnes de 5 anys B on hem particiat tota l’escola. Com ja sabíeu aquest és un projecte de “La Vuelta al Cole · Uno entre Cien Mil” i al CEIP Son Basca hem volgut aportar el nostre granet d’arena a la causa. 

Hem participat tota la comunitat educativa i tothom ha corregut: infants, mestres, mares, pares, padrines…

Encara arriben aportacions, però pensam que hem recaudat al voltant d’uns 1700€ aproximadament. En tenir les dades concretes vos informarem.

Volem agrair la col·laboració de tots els que han participat d’una manera o una altra. Gràcies per fer de Son Basca una escola cada dia més solidària.

25 de Novembre. Son Basca en contra la violència masclista

 

El passat dilluns, 25 de novembre, vàrem participar en els actes de Feminisme a l’Escola en contra de la violència masclista. Durant les setmanes anteriors vàrem treballar aquest tema a les aules, mirant i escoltant contes com Princesa Kevin, Artur i Clementina, Les Princeses també es tiren pets, Contes Desexplicats, Caputxeta Forçuda, Rosa Caramel,…

També treballàrem alguns dels recursos que podem trobar a la pàgina de Convivèxit i férem les nostres reflexions a mode de dibuixos, o petits escrits, o obres d’art. Aprenguérem coses sobre micromasclismes i inclús férem un claustre pedagògic de mestres per actualitzar i valorar idees sobre la consciència d’aquest tema.  

Decoràrem els passadissos de l’escola amb unes teles liles amb les feines de tots els infants, i també férem i repartírem llacets liles per enfilar-nos a la roba. 

Decoràrem les prestatgeries exteriors de la biblioteca amb aquest recull de contes. I després del temps de pati ens quedàrem asseguts per escoltar un manifest que havien preparat els nostres infants de 4t de primària. Tot això ho férem amb la BSO de Maria del Mar Bonet i Els Pets amb dos de les seves cançons relacionades amb la violència contra les dones, Nosaltes les Dones i Una Fiblada a la Pell que ens acompanyen durant tota la setmana a les entrades i sortides de l’escola i del pati. 

Totes aquestes accions ha estat el nostre petit granet d’arena per conscienciar i conscienciar-nos i cridar ben fort que a Son Basca, pensam que tots som iguals.

MANIFEST DELS INFANTS DE SON BASCA

Actes 25 N

Com ja sabeu, la nostra escola CEIP Son Basca és un dels més de 140 centres escolars de les Balears que s’han sumat a la iniciativa de commemorar de manera conjunta el Dia internacional de l’eliminació de la violència contra les dones, que se celebra el 25 de novembre, amb la iniciativa ‘Feminisme a l’escola’. Aquestes setmanes prèvies començarem a treballar aquest tema a les aules i a participar de les activitats programades que ja vos comentàrem al Full Informatiu 3. 

Per a l’exposició itinerant d’obres d’art sobre el tema, n’han seleccionada una del nostre centre: 

Aquesta la podreu veure a la inauguració de l’exposició conjunta en la que han participat 80 centres educatius de les Illes amb motiu de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.
 
Aquesta tendrà lloc el proper divendres dia 22 de novembre a les 11.30 h a l’amfiteatre de Sa Riera de Palma. Serà un acte breu on alumnat dels diferents centres participants presentaran l’exposició, finançada amb el programa “Accions de sensibilització per a la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència masclista als centres educatius”.
 

Enhorabona Antoni Picó Torrandell!

Un dels vuit joves de sa Pobla que han estat reconeguts als Premis al Rendiment Acadèmic Excel·lent a l’Educació Secundària Obligatòria de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca el curs 2018-2019, és un ex-alumne de la nostra escola, el CEIP Son Basca. Ell és n’Antoni Picó i Torrandell i va ser alumne de la primera aula de 3 anys del centre, abans que l’edifici estés construït, de quan estaven a Joan Taix. Va fer tota l’educació infantil i primària a Son Basca i va viure i veure el naixement de la nostra escola. Dia 13 de novembre va recollir el seu guardó al Palau de Congressos de Palma. 

Dels 475 guardons de Mallorca, 101 han estat per a alumnes que el curs passat varen finalitzar els estudis de primària i els 374 restants per a alumnes que han finalitzat l’ESO.

Aquests premis, que s’atorguen a un total de 639 alumnes a totes les Illes, tenen com a objectius principals potenciar la millora dels resultats acadèmics i reconèixer l’esforç com a estímul que propicia la motivació pels estudis i la formació personal, a més de valorar el rendiment acadèmic excel·lent.

Podeu veure la resta de la notícia, fotografies i fotos a la pàgina de la Conselleria d’Educació

Enhorabona Antoni!