Formació d’Hàbits Higiènics al CEIP Son Basca

Dia 9 de setembre, un dia abans de començar l’escola, ens va visitar en Miquel, TCAI de Control d’Infecció Hospitalària de l’Hospital de Manacor. 

Ens va fer una xerrada formativa molt interessant de més d’una hora per explicar-nos al claustre de Son Basca tota una sèrie de pautes a seguir diàriament per incorporar i mecanitzar els hàbits i rutines que fan referència a treballar la higiene i potenciar la prevenció de les malalties infeccioses.

Com posar-nos i llevar-nos els guants, tipus de mascaretes i homologacions, característiques de la sala d’aïllament, importància de rentar la roba en venir d’escola, etc. varen ser alguns dels temes que es varen tractar. Però allò que més ens va agradar va ser la importància del bon rentat de mans, ja que ens va dur una caixeta màgica de rajos ultraviolats.

En Miquel ens va explicar que la clau per tal de prevenir els virus i maximitzar mesures higièniques, és fer un molt bon rentat de mans durant tota la jornada escolar i portar la mascareta per tal d’evitar la transmissió de virus per aerosols i tocar-se la boca o el nas amb les mans.

Aquesta caixa ens l’ha deixada tota una setmana i l’hem duita a totes les aules on els infants han pogut observar, experimentar i aprendre com es fa un bon rentat de mans. La tècnica és alternar una sèrie de moviments de rentat amb una solució especial i ficar les mans a la caixa de rajos ultraviolats. D’aquesta manera pots observar les zones que hem fet ben netes i ses que no. Vos animam a que incorporeu aquests moviments a les rutines de casa.

Moltíssimes gràcies a en Miquel, a na Joana Maria i a l’Hospital de Manacor per fer-nos aquesta petita formació que el professorat hem pogut traslladar a les aules aquestes primeres setmanes d’escola i per deixar-nos aquesta caixeta que tanta expectació ha creat. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>