Tecnoestiu

L’ Ajuntament d’Eivissa ha obert inscripcions per al Tecnoestiu 2022 i que aquest comença el proper 4 de juliol. L’Ajuntament d’Eivissa ofereix enguany en el Tecnoestiu dos cursos de formació per a joves interessats en les tècniques de fabricació 3D i prototipatge electrònic digital.
Els tallers es realitzaran a les instal·lacions del Fablab de Sa Drassaneta i tindran una durada de quatre setmanes (del 4 al 29 de juliol) de dilluns a divendres de 10 a 14 hores.

El Tecnoestiu està dirigit a joves d’entre 15 i 18 anys, però podem estudiar sol·licituds d’alumnes una mica mes joves .

El primer projecte ofereix l’oportunitat de viure, de primera mà, el llançament d’un nanosatèl·lit per a fer possible l’exploració remota del canvi climàtic seguint els estàndards de l’agència espacial europea. El projecte proposa participar en el llançament d’un globus estratosfèric des de l’illa d’Eivissa incorporant un equipament capaç de prendre mesures ambientals, captures de fotografia, saber la seva posició GPS i enviar totes aquestes dades a una estació de terra per a fer el seu seguiment.Tota una aventura espacial per arribar a la barrera entre l’atmosfera i l’espai.Nota. El llançament es realitzará a finals de juliol o quan sigui possible atenent a les dates autorizades i recomancions de l’agència de seguretat aèria de l’estat espanyol 


El segon projecte, d’introducció a la robòtica, treballarà amb electrònica de control i automatització per a donar vida en el robot OTTO. L’alumnat treballarà tant la gestió del moviment, com l’estructura i parts mòbils del robot. També, l’energia necessària pel seu funcionament i la captura d’informació de l’entorn per a reconèixer obstacles o seguir estímuls físics.L’objectiu final és fer un concurs de disseny i habilitats que permeti triar al millor OTTO d’Eivissa.Nota.Es proposaran tres reptes o habilitats que el diferents grups hauran de programar per a mostrar que el seu OTTO és el millor d’Eivissa. Es preveu el darrer dia fer aquesta mostra d’habilitats amb qualque sorpresa……

Per a completar una preinscripció es pot fer enviant un email a districte07800@eivissa.es amb Nom i cognoms,  la informació amb un telèfon mòbil de l’estudiant, si el té, així com els dels pares, saber si té experiència prèvia amb aquestes tecnologies i que ens informeu si té alguna classe de restricció o necessitat especial.