Aprenentatge Servei

L’aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual les persones que hi participen es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Així, que, tal i com el propi nom indica, hi ha una part d’aprenentatge i una part de servei a la comunitat. En ambdós casos es posen en joc gairebé totes les competències bàsiques.

Per portar a terme experiències d’ApS es fa molt necessària la col·laboració amb les ONGs.

El nostre punt de referéncia és Aprenentatge Servei.

En aquests enllaços us deixam algunes experiències que hem fet en els darrers anys:

Experiència ApS Netejam la Platja

Aquesta experiència estava vinculada a un projecte ambiental sobre la problemàtica dels residus, i concretament, sobre els plàstics i  microplàstics. La part d’aprenentatge va ser la de conèixer el plàstic com  a matèria i el seu tractament com a residu. La part de servei va ésser netejar una platja de forma cooperativa.

Experiència ApS La crisi dels refugiats

En aquest cas es treballa amb l’alumnat la crisi dels refugiats de Siria, alhora que organitzen una campanya de recollida de material bàsic.

Aquí en teniu la crònica del Diario de Ibiza.

Experiència ApS El llibre de l’hospital

A partir d’una noticia treballada a l’aula sobre un hospital infantil va sorgir la idea de fer un llibre per portar a la planta de pediatria de l’Hospital Can Misses, per a què els infants no s’avorreixin mentre es curen. L’ONG Juntos, va ser l’encarregada de recollir-lo i portar-lo allí. Es treballaren aspectes relacionats amb la salut i la prevenció de malalties.

Experiència ApS Les vidrioles solidàries

Aquesta experiència la feim cada dos cursos i ja s’ha convertit en un clàssic. Aprenem sobre l’Índia i la seva organització social, natura, animals, la fundació Vicent Ferrer… I fabricam les vidrioles per estalviar i construir una escola a l’Índia.