Procés Escolarització 22-23

Durant el mes de maig comença el procés d’admissió d’escolarització per al curs 2022-2023.

Aquest procediment és ÚNICAMENT per sol·licitar places per als infants nascuts el 2019 que volen ser escolaritzats a 4t d’Educació Infantil (3 anys) i per aquell alumnat que ja està matriculat a una altra escola i vol canviar de centre.

Vos adjuntam el calendari del procés i l’enllaç del manual per tramitar usuari CL@VE o GESTIB per poder accedir a la sol·licitud telemàtica amb usuari identificat electrònicament.

https://www.caib.es/sites/escolaritzaciocurs/ca/important_sol_licitud_online/

Més informació a la pàgina web d’escolarització de la Conselleria d’Educació i Formació Professional: https://www.caib.es/sites/escolaritzaciocurs/ca/inici-45806_1/

Portes Obertes

Benvolgudes Famílies,

Aquest any volem Obrir les Portes també a les nostres famílies!!!! És a dir, tal i com ens permet la normativa vigent, volem convidar a les nostres famílies, a visitar el nostre centre el dia de Portes Obertes que serà dia 3 de maig de 16:00h a 18:00h. S’han de contemplar totes les mesures de seguretat: distància, mascareta i mans netes. Vos hi esperam!

Programes d’immersió lingüística en llengües estrangeres durant l’estiu del 2022

Bon dia,

Des del  Servei de Llengües Estrangeres i Projectes Internacionals de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa us informam que aquest dissabte 26 de març de 2022 s’ha publicat al BOIB la Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 22 de març de 2022 per la qual es convoquen ajuts per a l’alumnat del quart curs d’Educació Secundària Obligatòria i del sisè curs d’Educació Primària de centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el marc de quatre programes d’immersió lingüística en llengües estrangeres durant l’estiu del 2022. 

Aquesta resolució convoca ajuts per a la participació de l’alumnat als programes d’immersió lingüística següents:


–          Escola d’estiu en llengua anglesa adreçada a l’alumnat del sisè curs d’Educació Primària de centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Aquests programes tenen com a objectiu reforçar la competència lingüística en llengües estrangeres dels alumnes, amb especial èmfasi en l’expressió oral.

Modalitat D (6è curs d’Educació Primària, anglès): l’escola d’estiu en anglès es realitzarà a les localitats següents en les dates que es detallen a continuació:

Mallorca

–          Palma:

·         Torn 1: del 4 al 15 de juliol de 2022.

·         Torn 2: del 18 al 29 de juliol de 2022.

–          Inca: del 4 al 15 de juliol de 2022.

–          Alcúdia: del 18 al 29 de juliol de 2022.

–          Manacor: del 18 al 29 de juliol de 2022.

El nombre d’ajuts per a aquesta modalitat serà de 367 ajuts distribuïts per illes de la següent manera:

–          282  ajuts per a l’illa de Mallorca.

–          51 ajut per a l’illa de Menorca.

–          34 ajuts per a l’illa d’Eivissa (alumnes d’Eivissa i Formentera).

El termini de presentació de les sol·licituds és del 27 de març de 2022 fins al 13 d’abril de 2022, ambdós inclosos.

Us trametem, adjunta, la resolució publicada al BOIB i els annexos, així com la previsió del calendari de tramitació del procediment.

Recordau que la sol·licitud (annex 2), juntament amb la declaració responsable que figura a l’annex 3 d’aquesta convocatòria, s’ha de presentar a qualsevol dels registres de la Conselleria d’Educació i Formació Professional, als registres de les delegacions territorials d’Educació d’Eivissa i Formentera i de Menorca o de qualsevol altre lloc previst en l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i adreçar-la a:

Servei de Llengües Estrangeres i Projectes Internacionals

Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa

Conselleria d’Educació i Formació Professional

C. del Ter, 16, 2n

Palma, 07009

Les persones interessades també poden presentar les sol·licituds de forma electrònica mitjançant el tràmit telemàtic que estarà disponible a la Seu Electrònica d’aquesta administració. 

És molt important presentar les sol·licituds en el termini esmentat.

Per a qualsevol dubte, podeu enviar un correu electrònic al Servei de Llengües Estrangeres i Projectes Internacionals a l’adreça següent: spl@dgpice.caib.es

Concurs de Haikus

Bon dia,

Avui, Dia de la Poesia, us informam que al web del SIE hem fet difusió d’un Concurs de Haikus relacionats amb ciència organitzat pel  CSIC: https://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=5151478&coduo=1725&lang=ca

La convocatòria està oberta fins al 24 de març de 2022 i hi pot participar qualsevol persona (adults, joves, infants), per tant està obert a tota la comunitat educativa (alumnat, professorat, famílies i personal no docent).

Els haikus són poemes d’origen japonès molt breus (només 3 versos entre 5 i 7 síl·labes, sense rima). Podeu participar amb poemes escrits en català o en castellà que tractin temes científics o tecnològics.
P

odeu enviar un sol haiku per persona per les xarxes socials o al correu electrònic d-baleares@csic.es
Més informació a: 
https://delegacion.illesbalears.csic.es/concurso-haiku-de-ciencia/ ).

Tallers d’Educació Ambiental

Aquesta setmana, l’alumnat des de 2n a 6è d’EP han realitzat tallers d’Educació Ambiental de la mà de l’alumnat del CIFP Joan Taix del Tècnic superior en gestió forestal i del medi natural. El nostre alumnat ha après moltíssimes coses i com a centre hem pogut col·laborar en les pràctiques de l’alumnat del CIFP Joan Taix. Moltíssimes gràcies a na Joana Buades, tutora de l’alumnat de Joan Taix per la iniciativa i a tot el professorat implicat. #feimxarxa #centreseducatiusdesapobla

Dia Mundial de les Altes Capacitats

El passat 14 de març va ser el Dia Mundial de les Altes Capacitats. El nostre centre és una escola inclusiva que dóna molta imortància i prioritza el donar respostes a totes les necessitats de tot l’alumnat. Enguany esteim duent a terme diferents formacions al centre per atendre aquesta diversitat (DUA, coeducació, lateralitat, etc.)

La LOMLOE incideix en la importància de salvaguardar la igualtat d’oportunitats per a la població afectada. Apareix, per primera vegada a la nostra legislació, la importància d’incorporar el Disseny Universal per a l’Aprenentatge (DUA) i fa referència als ajustaments raonables, ambdues mesures rescatades de la Convenció de l’ONU. A més, l’educació inclusiva es va reflectint en el desenvolupament del text de la llei i insisteix a cada moment a ser tinguda en compte de manera preferent.

Vos deixam uns enllaços per a saber més sobre les Altes Capacitats:

https://www.absacmallorca.com/

https://www.copc.cat/blog/copc-2/dia-mundial-de-les-altes-capacitats-intellectuals-quant-en-sabem-en-realitat-97

https://www.filmin.es/pelicula/las-cebras

Pla de Coeducació

Benvolgudes famílies:

Per poder fer el Pla de Coeducació del CEIP Son Basca, tal i com marca la normativa, s’ha de fer una recollida de dades de tota la comunitat educativa.
Convivèxit (servei de la Conselleria d’Educació i Formació Professional) ens ha facilitat els qüestionaris per poder fer aquest diagnòstic del centre.
Agrairíem que l’emplenassiu quan abans millor per poder començar a planificar la redacció del pla.

Heu d’emplenar el següent formulari:

Noves mesures Covid

Benvolgudes famílies,

Us informam que dimarts, 1r de març, la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial de Salut va publicar l’acord sobre l’eliminació de la quarantena en els contactes estrets de COVID. Per això, els contactes estrets no hauran de fer quarantena i les actuacions es dirigiran cap a la recomanació de mesures preventives que serveixin per protegir la població més vulnerable. Aquest acord afecta els centres educatius.

Per això, a partir d’avui dilluns, 7 de març, no caldrà identificar els contactes estrets i aquests no hauran de fer quarantena. Dir-vos que a hores d’ara, la Conselleria d’Educació i Formació Professional treballa conjuntament amb la Conselleria de Salut i Consum per revisar el conjunt de les mesures aplicades als centres educatius i reduir-les a un mínim d’exigències indispensable per garantir la protecció de tots els membres de la comunitat educativa.

Aquestes mesures han de ser semblants a les que s’apliquen al conjunt de la població en altres àmbits. Per això, en breu es publicarà una resolució conjunta del conseller d’Educació i Formació Professional i de la consellera de Salut i Consum que deixarà sense efectes la Resolució conjunta del conseller d’Educació i Formació Professional i de la consellera de Salut i Consum de 4 de juny de 2021 per la qual s’aproven les mesures excepcionals de prevenció, contenció, coordinació, organització i funcionament per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 per als centres educatius no universitaris de la comunitat autònoma de les Illes Balears durant el curs 2021-2022 i les seves posteriors modificacions, que establirà les mesures que s’hauran d’aplicar als centres educatius a partir de la situació actual, en què la pandèmia de la COVID-19 es troba en fase de remissió a les Illes Balears.

Salutacions,

Equip Directiu CEIP Son Basca