Formació d’Hàbits Higiènics al CEIP Son Basca

Dia 9 de setembre, un dia abans de començar l’escola, ens va visitar en Miquel, TCAI de Control d’Infecció Hospitalària de l’Hospital de Manacor. 

Ens va fer una xerrada formativa molt interessant de més d’una hora per explicar-nos al claustre de Son Basca tota una sèrie de pautes a seguir diàriament per incorporar i mecanitzar els hàbits i rutines que fan referència a treballar la higiene i potenciar la prevenció de les malalties infeccioses.

Com posar-nos i llevar-nos els guants, tipus de mascaretes i homologacions, característiques de la sala d’aïllament, importància de rentar la roba en venir d’escola, etc. varen ser alguns dels temes que es varen tractar. Però allò que més ens va agradar va ser la importància del bon rentat de mans, ja que ens va dur una caixeta màgica de rajos ultraviolats.

En Miquel ens va explicar que la clau per tal de prevenir els virus i maximitzar mesures higièniques, és fer un molt bon rentat de mans durant tota la jornada escolar i portar la mascareta per tal d’evitar la transmissió de virus per aerosols i tocar-se la boca o el nas amb les mans.

Aquesta caixa ens l’ha deixada tota una setmana i l’hem duita a totes les aules on els infants han pogut observar, experimentar i aprendre com es fa un bon rentat de mans. La tècnica és alternar una sèrie de moviments de rentat amb una solució especial i ficar les mans a la caixa de rajos ultraviolats. D’aquesta manera pots observar les zones que hem fet ben netes i ses que no. Vos animam a que incorporeu aquests moviments a les rutines de casa.

Moltíssimes gràcies a en Miquel, a na Joana Maria i a l’Hospital de Manacor per fer-nos aquesta petita formació que el professorat hem pogut traslladar a les aules aquestes primeres setmanes d’escola i per deixar-nos aquesta caixeta que tanta expectació ha creat. 

Protocol Educatiu Covid-19

Benvolgudes famílies, 

Ahir assistírem a una reunió informativa amb representants de la  Conselleria d’Educació i de la Conselleria de Salut on es tractaren informacions relacionades amb el Protocol Covid-19 i s’actualitzà la presentació del protocol que volem compartir amb tota la Comunitat Educativa.

Des de divendres 11 de setembre s’han actualitzat els diferents números de telèfon:

Les famílies que tenguin dubtes relacionats amb casos o contactes estrets en l’àmbit educatiu poden contactar amb INFOCOVID PEDIÀTRIC per la via següent: 

– Telèfon: 900 700 222 

Els centres educatius o famílies que tenguin un altre tipus de dubtes no assistencials relacionats amb la COVID-19 (tipus mascaretes, etc.) poden contactar amb la Direcció General de Salut Pública per les vies següents: 

– Telèfon: 900 101 863 

– Correu electrònic: educacovid@dgsanita.caib.es

Menjador i Matinera

A partir de demà 15 de setembre comença el Servei de Menjador de la nostra escola.

Els infants estaran asseguts per Grups Estables de Convivència i esperaran a taula fins que els vengueu a cercar per tal de garantir la distància de seguretat. L’horari de sortida serà a les 15:15h i a les 16:00h, tot i que oferirem flexibilitat per tal que els infants no hagin de romandre tanta estona asseguts.

El Servei de Menjador el gestiona l’Empresa Comensals SL. 

Per als infants que quedin de manera fixa (a partir de 4 dies setmanals) haureu d’omplir un full d’inscripció i el pagament es farà amb domiciliació bancària. El preu diari del menú és de 6,60€. 

Per als infants que quedin de manera eventual haureu de comprar tiquets. El preu del menú/tiquet és de 7,25€. Es podran comprar de dues maneres:

  1. En efectiu en el centre.
  2. Fent una transferència bancària comprant lots de 5 ò 10 tiquets.

Podeu descarregar-vos les instruccions per fer-ho a la següent circular:

Per gestionar qualsevol qüestió del menjador, o bé ho podeu fer telefonant al centre 971862344 o enviant un correu electrònic  ceipsonbasca@educaib.eu, o bé a través de les monitores de 9:00h a 9:15h del matí, a la part exterior del menjador.

Pregam intenteu evitar al màxim l’entrada al centre i fer aquestes gestions de manera telemàtica i per transferència bancària en la mesura de les possibilitats.

També ja està actiu el Servei de Matinera gestionat per part de l’APIMA de l’escola. Per fer-ne ús vos heu de posar en contacte amb les monitores de matinera per la part exterior del menjador. Els preus són els següents:

Per a qualsevol aclariment sobre l’Escola Matinera podeu telefonar al centre 971862344 o bé escriure un correu electrònic a l’APIMA apima.sonbasca@gmail.com