La competència general d’aquest títol consisteix a executar les activitats de preelaboració, preparació, conservació, presentació i servei de tot tipus d’elaboracions culinàries en l’àmbit de la producció en cuina, seguint els protocols de qualitat establerts i aplicant en tot moment les normes d’higiene, prevenció de riscos laborals i de protecció ambiental.
Es desenvolupa l’activitat professional principalment en empreses del sector d’hoteleria, en establiments dedicats a la preelaboració i comercialització d’aliments crus, en tendes especialitzades en menjars preparats i en empreses dedicades a l’emmagatzematge, l’envasament i la distribució de productes alimentaris. També es pot treballar per compte propi en petits establiments del subsector de restauració, duent a terme processos de preelaboració, elaboració i, en el seu cas, servei d’aliments i begudes.
Requisits d’acces:
Caldrà cumplir un dels següents requisits:
- Els alumnes hauran d’estar en possessió del títol de graduat en ESO.
- Haver superat la prova d’accés al grau mitjà.
- Haver superat un programa de FPB.
Mòduls
Primer Curs
- Preelaboració i conservació d’aliments
- Tècniques culinàries
- Processos bàsics de pastisseria i reboseria
- Formació i orientació laboral
Segon Curs
- Ofertes gastronòmiques
- Productes culinaris
- Postres en restauració
- Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments
- Empresa i iniciativa emprenedora
- Formació en centres de treball
Sortides professionals:
- Cuiner/a
- Cap de partida.
- Empleat/da d’economat d’unitats de producció i serveis d’aliments i begudes.