Aquesta professió es desenvolupa en sectors i subsectors productius en els quals es desenvolupen processos d’elaboració i serveis d’aliments i begudes, principalment del sector de l’hoteleria. Desenvolupa la seva activitat professional tant en grans com en mitjanes i petites empreses, encara que també pot treballar per compte propi en petits establiments de restauració.
Realitzar les operacions de preparació, presentació i serveis d’aliments i de begudes, així com atendre el client en l’àmbit de la restauració, amb els protocols de qualitat establerts i actuant segons normes d’higiene, de prevenció de riscos laborals i de protecció ambiental.
Requisits d’acces:
Caldrà cumplir un dels següents requisits:
- Els alumnes hauran d’estar en possessió del títol de graduat en ESO.
- Haver superat la prova d’accés al grau mitjà.
- Haver superat un programa de FPB.
Mòduls
Primer Curs
- Operacions bàsiques en bar cafeteria
- Operacions bàsiques en restaurant
- Tècniques de comunicació en restauració
- Formació i orientació laboral
- Seguretat i higuene en la manipulació d’aliments
- Anglès
Segon Curs
- Ofertes gastronòmiques
- Serveis en bar cafeteria
- Serveis en restaurant i esdeveniments especials
- El vi i el seu servei
- Emprese i iniciativa emprenedora
- Formació en centres de treball
Sortides professionals:
- Cambrer/a de bar cafeteria o restaurant
- Cap de rang
- Empleat/da d’economat d’unitats de producció i serveis d’aliments i begudes
- Bàrman
- Ajudant/a de sommelier
- Auxiliar de serveis en mitjans de transport