Tècnic Superior en direcció de cuina

Aquest professional serà capaç de:

  • Definir els productes que ofereix l’empresa tenint en compte els paràmetres del projecte estratègic.
  • Dissenyar els processos de producció i determinar l’estructura organitzativa i els recursos necessaris, tenint en compte els objectius de l’empresa.
  • Determinar l’oferta de productes culinaris, tenint en compte totes les seves variables, per a fixar preus i estandarditzar processos.
  • Programar activitats i organitzar recursos, tenint en compte les necessitats de producció.
  • Realitzar l’aprovisionament, magatzematge i distribució de matèries primeres, en condicions idònies, controlant la qualitat i la documentació relacionada.

Aquests ensenyaments inclouen els coneixements necessaris per dur a terme les activitats de nivell bàsic de prevenció de riscos laborals.


Requisits d’acces:

Pots accedir a un Cicle de Grau Superior quan reuneixis algun dels següents requisits:

ACCÉS DIRECTE:

  • Estar en possessió del Titol de Batxiller, o d’un certificat acreditatiu d’haver superat totes les matèries del Batxiller.
  • Haver superat el segon curs de qualsevol modalitat de Batxiller experimental.
  • Estar en possessió d’un Títol de Tècnic (Formació Professional de Grau Mitjà)*
  • *Sempre que la demanda de places en Cicles Formatius de Grau Superior superi l’oferta, les Administracions educatives podran establir procediments d’admissió al centre docent, seguint les condicions que el Govern determini reglamentà
  • Estar en possessió d’un Títol de Tècnic Superior, Tècnic Especialista o equivalent a efectes acadè
  • Haver superat el Curs d’Orientació Universitària (COU)
  • Estar en possessió de qualsevol Titulació Universitària o equivalent.

Mòduls

Primer Curs

  • Control de l’aprovisionament de matèries primeres 
  • Processos de preelaboració i conservació en cuina 
  • Processos d’elaboració culinària
  • Gestió de la qualitat i de la seguretat i higiene alimentària
  • Anglès professional 
  • Digitalització aplicada als sectors productius
  • Itinerari personal per a l’ocupabilitat I 
  • Horari reservat per al mòdul impartit en anglès

Segon Curs

  • Gestió de la producció en cuina
  • Gastronomia i nutrició 
  • Gestió administrativa i comercial en restauració 
  • Recursos humans i direcció d’equips en restauració 
  • Sostenibilitat aplicada al sistema productiu 
  • Itinerari personal per a l’ocupabilitat II
  • Projecte intermodular 
  • Mòdul optatiu
  • Horari reservat per al mòdul impartit en anglès

Sortides professionals:

Pots treballar en empreses, principalment del sector d’hosteleria, específicament en el subsector de restauració. En establiments petits, podries actuar com a propietari o propietària i responsable de cuina simultàniament. Treballar com:

  • Directora/director d’aliments i begudes.
  • Directora/director de cuina.
  • Cap de producció en cuina.
  • Cap de cuina.
  • Segona cap/ segon cap de cuina.
  • Cap d’operacions de caterin.
  • Cap de partida.
  • Cuinera/cuiner.
  • Encarregada/encarregat d’economat i celler.