Primers Premis Upcycling

Durant una setmana, alumnes de diferents disciplines dugueren a terme els seus projectes amb la sostenibilitat com a eix vertebrador.


L’Upcycling és un terme encunyat recentment, també conegut com supra-reciclatge, que consisteix a transformar residus en objectes de valor. La paraula Upcycling es va utilitzar per primera vegada el 1994, quan Reiner Piltz ho va nomenar en un article de Thorton Kay de Salvo. Posteriorment, en 1996, l’alemany Gunter Pauli va titular ‘Upcycling’ un dels seus llibres.

La paraula va ser calant més i més entre la cultura i l’art alemanys, que no va ser fins a l’any 2002 quan William Mc Donough i Michael Braungart, en el seu llibre ‘Del bressol en el bressol. Redissenyant la forma en què fem les coses’ van introduir l’upcycling com el concepte de reutilitzar materials que es poden modificar per tornar a fer-los útils o donar-los una segona vida i, per tant, utilitat.

Els objectius de l’Escola d’Art d’Eivissa i Deixalles són estimular a l’alumnat perquè cerquin solucions a problemes en un temps limitat, treballar en equips interdisciplinaris, repensar la vida útil dels productes i els materials cercant nous usos per als residus.

Els resultats dels equips ven ser molt bons, ja que presentaren uns projectes originals i treballats. Els guanyadors van ser: el primer premi per a ‘Womb’, Daniel Redolat i Alejandro Gómez, el segon premi per a ‘El raconet dels somnis’, Cristina i Jessica Sabiote, i el tercer premi va ser per a l’equip ‘Aparador ViBa’, Vitòria Clementine Vieira i Alba Pallàs.

Des de l’escola han volgut agrair la col·laboració de Ca Na Negreta en aquesta edició que, a més d’haver aportat un membre del jurat, ha suposat premiar els guanyadors amb una compensació econòmica. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del projecte ‘Fem que circuli’ Fundació Deixalles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>