Informació del viatge d’estudis d’alumnat de 4t ESO. Curs 2023-24.

16/11/2023

Aquestes són les informacions inicials del viatge d’estudis de 4t d’ESO d’aquest curs 23-24.

El viatge d’estudis és un premi per l’alumnat de 4t d’ESO. Tot i que tot l’alumnat té el dret a poder participar-hi, volem començar exposant-vos quines són algunes de les causes que poden privar-ne la participació:

  • Rebre una sanció disciplinària en els 3 mesos anteriors al viatge (no amonestació).
  • No tenir un bon rendiment acadèmic, és a dir, suspendre 6 o més assignatures, abandonar-ne alguna…
  • Tenir moltes faltes injustificades (més d’un 20%).
  • No aportar la documentació requerida en temps i forma.
  • No fer els pagaments de manera correcta (quan i com toca).

Un aspecte molt important que cal tenir present és que, si una persona paga uns diners per reservar plaça pel viatge i, més endavant, sigui pel motiu que sigui, deixa d’anar al viatge, no podem assegurar que us podrem retornar aquests diners. Tot dependrà del moment de l’anul·lació, de la quantitat de gent que cancel·li, de si hi ha algun possible substitut/a… Aquestos detalls poden definir que una persona recuperi el 100% d’allò que havia pagat, una part o res.

El viatge d’estudis s’ha de fer agafant un màxim de 3 dies lectius (3 dies de classe), per tant, sempre mirem de fer-lo coincidir amb algun cap de setmana o amb algun pont.

Enguany estem coordinant l’organització del viatge entre el professor Xavi Francés (xavifrances@iessablancadona.cat), la Cap d’Estudis Mariana Tur, i l’alumnat de 4t d’ESO, sobretot l’alumnat que està en la comissió d’extraescolars. En aquestos dos primers mesos, hem estat desenvolupant moltes tasques organitzatives, entre les quals destaquen:

  • Recollir les adreces electròniques i telèfons mòbils de l’alumnat de 4t i de les seves famílies, per tal de poder donar totes les informacions relatives al viatge.
  • Donar a conèixer a l’alumnat de 4t d’ESO les normes de participació al viatge.
  • Demanar opinió a tot l’alumnat per saber quin tipus de viatge els agradaria fer enguany.
  • Demanar opinió a tot l’alumnat per saber si volen organitzar activitats per guanyar diners.

Així, enguany, l’alumnat de 4t d’ESO ha pogut tenir molta informació sobre el viatge i ha pogut informar a les seves famílies de totes aquestes gestions.

Pel que fa al tipus de viatge que els agradaria fer enguany, cal dir que les destinacions que més èxit van tenir entre l’alumnat van ser:

  • Un viatge a Andorra per esquiar.
  • Un viatge de turisme per visitar Barcelona i Port Aventura.
  • Algunes votacions per anar a Astúries o Galícia.

Per aquestos motius, hem demanat pressupostos a diferents agències de viatges, per tal que ens facin una proposta del que valdria visitar els llocs que hem comentat abans. Una vegada tinguem els pressupostos votarem per decidir quin viatge es farà aquest curs, i així podrem reservar les places.

Una de les activitats plantejades per guanyar diners que volen fer la majoria de l’alumnat és organitzar una rifa. Per això, pensem sortejar una cistella de Nadal amb múltiples productes. Hem demanat a l’alumnat per saber si coneixen possibles patrocinadors (persones o empreses que aportin productes per a la cistella i que no ens cobrin diners). Quan tinguem aquestes propostes, repartirem butlletes entre la gent interessada. D’aquesta manera tractarem de confeccionar una cistella que no ens costi diners, o que ens costi molt poc, i així tot el benefici que s’obtingui de vendre les butlletes podrà ser més gran. El benefici d’aquesta activitat (i altres que farem) serà un benefici individual. Per tant, dependrà de l’esforç de cada persona interessada. D’aquesta manera, podrà haver gent que pugui finançar-se tot el viatge amb aquestes activitats, altres que s’en paguin una part, i altra gent que l’hagi de pagar tot, en funció de la seva participació en les activitats.Per fer qualsevol pagament del viatge, és preferible fer-lo per mitjà del compte bancari (fent un ingrès o una transferència). Quan es faci un pagament és molt important recordar aquests dos detalls:

  • Que el ”beneficiari” ha de ser IES sa Blanca Dona.
  • Que en ”concepte” s’ha de posar el nom i llinatges de l’alumne, curs i grup (exemple: Joan Pérez Roldán, 4t B) i res més.

El número de compte d’extraescolars és: ES62 0182 0288 0102 0162 7345
Si no us va bé anar al banc perquè el vostre banc us cobra comissió per fer la transferència o preferiu pagar en efectiu, podreu fer pagaments en efectiu a Xavi Francés, tenint en compte el risc que comporta donar-li diners al vostre fill/a i que els dugui a l’institut.

De moment, res més. Teniu i tindreu informació sobre el viatge d’estudis també a la web del centre (enllaç a la dreta de la pàgina principal).

Comissió d’activitats extraescolars i sortides escolars

30/11/2023

Després de les votacions de l’alumnat de 4t d’ESO per triar les dates del viatge, heu de saber que l’opció preferida per la majoria d’alumnat ha estat la del 21 al 25 de febrer.

Per tant, ara estem en contacte amb l’agència de viatges per veure si hi ha disponibilitat d’hotel i vols aquells dies per conèixer quin serà el preu final.

Quan tinguem la confirmació de l’agència, us informarem de tots els detalls del viatge.

Recordeu que el preu pressupostat inicialment del viatge era de 530€ per persona, però ara estem pendents d’una nova cotització, i potser el preu variarà un poc.

Un aspecte que és molt important és poder bloquejar la reserva de les places d’avió. Per això, i per tal de reservar la vostra plaça, teniu fins el dia 5 de desembre per fer un pagament de 100€. Si pagueu més tard d’aquesta data, no us podrem garantir que tingueu plaça al viatge, ni mantenir el preu que us haguem informat inicialment.

Per fer aquest pagament del viatge, és preferible fer-lo per mitjà del compte bancari (ingrès o transferència), al número de compte d’extraescolars del centre: ES62 0182 0288 0102 0162 7345

Si no us va bé anar al banc perquè el vostre banc us cobra comissió per fer la transferència o preferiu pagar en efectiu, podreu fer pagaments en efectiu a Xavi Francés, tenint en compte el risc que comporta donar-li diners al vostre fill/a i que els dugui a l’institut.

05/12/2023

Us volem informar dels detalls que tenim confirmats del viatge d’estudis d’enguany:

L’alumnat va decidir canviar la proposta inicial del viatge i anar del 21 al 25 de febrer (de dimecres a diumenge). Això ha provocat que hem hagut de cercar noves propostes d’allotjament i noves tarifes aèries. Amb aquestes dates i el nombre d’alumnat que vol participar, el preu del viatge és de 585€ per persona, sempre que l’alumnat tingui dret al descompte per ser resident balear. Si algú no és resident, haurà de pagar 150€ extra. I si algú vol fer snowboard, haurà de pagar 30€ extra.

En aquest preu del viatge s’inclou: transports (vols i autobús), allotjament en pensió completa, forfaits per esquiar a Ordino Arcalís, 2 hores diàries de classes d’esquí o snowboard, lloguer de material per esquiar, assegurança i assistència mèdica.

La sortida està prevista el dimecres dia 21 a les 10:55h, amb Vueling, des d’Eivissa a Barcelona. La tornada des de Barcelona a Eivissa serà el diumenge dia 25 de febrer, amb Vueling, a les 16’45h aprox.

L’hotel on s’allotjaran serà l’Hotel MU, de 4*, a la Cortinada, pujant cap a l’estació d’esquí.

L’alumnat que ha pagat 100€ (fins al dia 5 de desembre), té la seva plaça reservada al viatge.

La quantitat que falta per pagar (485€) haureu de pagar-la a finals de gener (us informarem pròximament de la data exacta).

A principis de febrer el coordinador d’extraescolars farà una reunió informativa amb les famílies per explicar més detalls del viatge, itinerari concret i altres aspectes rellevants.

És molt important tenir previst amb temps el tema de la vestimenta personal, ja que cada persona haurà de portar els seus propis pantalons d’esquí, caçadora, guants i ulleres (Vídeo amb exemple de la roba necessària). Nosaltres aconsellem poder aconseguir tota aquesta roba de la forma més barata possible (Vinted, Wallapop, Lidl, Decathlon), i no deixar-ho per darrera hora.

A dia d’avui hem començat una campanya per recollir diners, que és la venda de paperetes d’una rifa per Nadal. Aquestes paperetes les hem repartit entre l’alumnat interessat.

Finalment, vull manifestar-vos que estem oberts a ajudar en l’organització d’altres iniciatives per tal de recaptar diners amb què finançar el viatge. Per tant, escoltarem totes les vostres propostes.

18/01/2024

Us compartim diferents informacions del que hem treballat a l’institut en els darrers mesos amb l’alumnat de 4t d’ESO:

– El preu estàndar del viatge d’estudis és de 585€, dels quals ja s’han pagat 100€ en el mes de desembre. Durant aquest dies s’estan recollint 200€ més. I la resta que quedi pendent, l’haureu de pagar abans del 31 de gener. Les persones que han de pagar un preu diferent ja han estat informades de forma particular.

– A principis de febrer començarem a recollir els diners per pagar les activitats voluntàries (Snowboard, Caldea, patinatge sobre gel, festa juvenil en un pub). Aquestes activitats són voluntàries i només les han de pagar aquells que vulguin fer-les.

– L’alumnat que ha obtingut beneficis per la venda de paperetes, haurà de pagar un preu final menor pel seu viatge. 

– La primera setmana de febrer us convocarem a una reunió informativa sobre tots els detalls del viatge, on podreu conèixer als professorat acompanyant.

30/01/2024

Informació de la reunió de famílies del viatge de 4t. Realitzada el 30/01/24.