Comissió de medi ambient

La comissió ambiental té l’objectiu d’aconseguir una convivència més sostenible al nostre centre, que s’adapti a la realitat del nostre entorn i que permeti a l’alumnat prendre consciència de la necessitat de mantenir una actitud de cura, protecció i respecte cap el medi ambient.

Des del curs 2004-2005, l’IES  participa en el Programa de Centres Ecoambientals del Govern Balear i el nostre projecte es desenvolupa basant-se en una sèrie d’eixos principals, entre els quals destaca la gestió de residus, l’estalvi energètic, l’agroecologia escolar, l’economia circular i el consum responsable. A més, també treballem en relació amb altres eixos com la problemàtica de l’aigua i la geodiversitat i biodiversitat de la nostra illa.

Per desenvolupar els nostres projectes, al llarg del curs portem a terme diferents activitats i iniciatives, impulsades i dinamitzades per professorat i alumnat voluntari que decideix col·laborar amb la comissió. Algunes d’aquestes activitats ja formen part de la història del nostre centre i les anem repetint cada curs, com el concurs de dibuix per dissenyar el “boc and roll” amb el qual el centre i l’AMPA obsequien l’alumnat nouvingut, el concurs de fotografia ambiental per a la portada i contraportada de l’agenda escolar, el concurs ecoaula o el nostre hort. Altres activitats, en canvi, les anem incloent per adaptar-nos a les necessitats de cada curs i cada moment.