La visita de l’alumnat de la integrierte Gesamtschule Paffrath posa el punt i final de l’intercanvi del Cap de Llevant del programa Sprechen wir Deutsch amb centres d’Alemanya

La setmana de 7 a 11 d’octubre de 2024 el nostre centre va rebre la visita de l’alumnat de la escola alemanya Integrierte Gesamtschule Paffrath de Bergisch Gladbach dins el programa Sprechen wir Deutsch de la Conselleria d’Educació i Universitats del Govern Balear.
Aquesta trobada va tenir la primera fase al mes de juny, quan l’alumnat de l’assignatura d’alemany del Cap de Llevant va visitar les instal·lacions del centre educatiu alemany i els llocs i ciutats més rellevants del seu entorn.
En aquesta activitat d’intercanvi van participar un total de 28 alumnes, 14 alemanys i 14 menorquins, que durant una setmana tenen l’oportunitat de posar en pràctica les seves destreses en llengua alemanya i espanyola, respectivament.
És important destacar la feina desenvolupada per les famílies de l’alumnat del Cap de Llevant, tant a l’hora d’acollir un estudiant estranger a ca seva, com a l’hora d’organitzar trobades amb altres famílies i fer que l’estada de l’alumnat sigui molt acollidora.
Entre les activitats que es van realitzar destaquen una visita al Parc Natural de l’Albufera de’s Grau i la visita a ca n’Oliver a Maó.

Visita a l’exposició Premi Internacional Luis Valtueña

Un any més l’alumnat de l’optativa de Cultura Audiovisual de 1r de Batxillerat, va visitar el dijous 10 d’octubre l’exposició de la 27ª edició del Premi de Fotografia Humanitària Luis Valtueña.

Aquesta exposició està emmarcada en el Festival de Fotografia i Cinema Documental de Menorca, el DocFest.

L’alumnat va poder veure el reportatge del guanyador de l’edició del 2023, Siegfried Modola i els projectes dels tres finalistes: Adra Pallón, Eduardo Soteras i Anna Surinyach.

Volem agrair a na Marina, responsable de producció del Menorca Doc Fest la seva rebuda i la didàctica aplicada a l’exposició.

Inauguració de la nova Biblioteca

La nostra biblioteca escolar té un paper fonamental al centre. Hem anat dissenyant un espai amable i atractiu on els alumnes puguin desenvolupar-se envoltats de llibres i lectures de qualitat per poder-ne gaudir.

La biblioteca de l’institut vol ser una porta oberta al coneixement, un espai de referència per trobar-se, per gaudir i per aprendre. Aquest any iniciarem clubs de lectura i moltes activitats que comencen amb la celebració del Dia Mundial de les Biblioteques, el 24 d’octubre, on mostrarem a l’alumnat la biblioteca remodelada.

Per aquests motius, volem que a la biblioteca del Cap de Llevant l’alumnat pugui:
–  Gaudir-la com un espai per descobrir el coneixement i xalar amb la lectura.
–   De la mà del Pla Lector del Centre, facilitar el desenvolupament d’estratègies de comprensió, expressió, reflexió per tenir una visió crítica del món.
–   Ser protagonistes d’activitats on puguem implicar a tota la comunitat educativa.

–   Fer xarxa amb la resta de biblioteques de Menorca.
–   Ampliar el bagatge literari de tothom i saber gaudir d’una bona lectura.

Així que, benvinguts i benvingudes a la biblioteca del centre!