Història

L’institut d’Educació Secundària Biel Martí fou inaugurat oficialment el dia 30 d’octubre de 1995. Després d’una reforma d’ampliació (2003), ocupa actualment un total de 3044 m2 en dues plantes. 

El centre està situat als afores de Ferreries, en una zona on es concentren les instal·lacions esportives del poble: dos poliesportius, pistes de tennis, camp de futbol i pistes de pàdel. El solar on està ubicat limita amb una zona residencial i amb el CEIP Castell de Santa Àgueda, amb qui comparteix un dels poliesportius. A uns 300 metres hi ha l’escoleta infantil i l’Auditori.

La població de l’entorn del centre és bàsicament menorquina, tot i que els darrers anys s’han establert moltes famílies immigrants, tant de la resta de l’estat, com de Sud-Amèrica i del Marroc, principalment. Podríem definir el nivell socioeconòmic de l’entorn com a mitjà-baix.

El nostre centre escolaritza, a més d’alumnat de Ferreries, també d’Es Mercadal i Fornells, i de les urbanitzacions d’aquests pobles. Aquests alumnes de fora del poble es desplacen en autobusos contractats per la Conselleria d’Educació i Cultura. Alguns alumnes, sobretot del cicle formatiu i del programa de FPB, procedeixen d’altres pobles i es desplacen en autobús de línia.