Diada de Menorca 2015

Per celebrar la Diada del Poble de Menorca, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni, a l’IES Cap de Llevant hem organitzat tot un ventall d’activitats que han assolit l’objectiu que ens proposàvem al principi: fomentar el coneixement de la llengua i la cultura popular de Menorca.

Els jocs i esports populars, la literatura, la música, la cuina tradicional, la història o el coneixement dels llocs rellevants del nostre entorn són alguns dels aspectes de la cultura menorquina que hem intentat apropar amb totes les activitats que s’han organitzat. De forma concreta, per assenyalar-ne algunes s’han dut a terme les següents: construcció i pràctica del tir amb fona, taller de glosat, explicació i pràctica del joc de truc, visita a la taula de Trepucó, dibuix d’un auca sobre la conquesta de Menorca, taller de pastisseria menorquina (oranes, agulles, rubiols,…), construcció de maquetes de construccions etnològiques i megalítiques, concurs literari amb premis per al nostre alumnat, sortida per Maó per explicar l’empremta Britànica, conferència sobre sociolingüística a càrrec del professor Joan Francesc López Casasnovas, música a càrrec dels Sonadors de Son Camaró, visita a l’hipòdrom, conferència del professor Josep Sastre Portella explicant els orígens de la festivitat, torrada popular de sobrassada, pràctica de jocs populars com el “dins, fora, surt”, xerrada a càrrec del professor Jaume Mascaró Pons, ruta literària Àngel Ruiz i Pablo per Es Castell,…
Aquestes activitats, emmarcades dins del Projecte Lingüístic de Centre, les venim celebrant des del curs 2000-2001, tot coincidint amb la setmana de la festivitat del 17 de gener. Enguany amb la celebració afegida del 20è aniversari del centre. L’IES Cap de Llevant va iniciar la seva activitat el curs 1994-1995 i, concretament, el 16 de gener de 1995 s’inaugurava de forma oficial l’edifici que ens acull.

Al següent enllaç podreu veure algunes imatges dels tallers:

https://drive.google.com/open?id=0B6FCMLkoDMXwYUtHX0VHMU45WUE&authuser=1