Cursa d’orientació a Es Grau

cursa orientacio

Els passats dies 4 i 6 de març, l’alumnat de 2n ESO va realitzar una cursa d’orientació a Es Grau. El primer dia de la sortida va participar l’alumnat dels grups A, C i D; i, el segon dia, l’alumnat dels grups B i E.

L’objectiu principal de l’activitat era la de posar en pràctica els elements bàsics d’orientació utilitzant la brúixola, el mapa i les descripcions sobre el paisatge, a la vegada que gaudien d’un entorn natural i entranyable com és s’albufera des Grau, la seva platja, el poble i els raconets propers.

L’alumnat va formar grups de 4 a 6 components i, se’ls va assignar un lloc per realitzar la sortida, què es feia amb un temps de 6 minuts de diferència entre cada grup; van rebre un document/dossier amb la descripció del paisatge per arribar a les diferents fites/controls i a on havien de respondre una sèrie de preguntes.

Aquesta cursa era de forma circular, que consistia en que el lloc d’arribada i de sortida era a la mateixa banda. Cada grup escollia lliurament el seu itinerari per anar fent les diverses proves en l’ordre que volgués i anar resolvent els plantejaments per corroborar que havien passat per les diferents fites.

Tant un dia com un altre, van gaudir del vent del Nord, la Tramuntana, característic de Menorca i que en Es Grau bufava amb contundència. També, molts al·lots i al·lotes es van banyar sabates i calçons per tal de poder arribar a una fita on hi havia una gran bassa impossible de vorejar.

A més d’aquesta pràctica, l’alumnat va jugar a diversos esports, bàsquet i futbol, en el temps d’espera abans de començar la seva cursa.

Mentre esperem la pròxima sortida, recordarem els bons moments d’aquesta!!