Celebració de la Diada del Poble de Menorca

SONY DSC

Per commemorar la Diada del Poble de Menorca, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni, des del curs 1999-2000 a l’IES Cap de Llevant organitzam un ventall d’activitats per tal de fomentar el coneixement de la llengua i la cultura popular de Menorca entre tots els alumnes d’ESO, batxillerat i els cicles formatius que imparteixen les clases el matí.

Els jocs i esports populars, la literatura, la música, la cuina tradicional, la història o el coneixement dels llocs rellevants del nostre entorn són alguns dels aspectes de la cultura menorquina que hem intentat apropar amb totes les activitats que s’han organitzat.

Algunes d’aquestes activitats són: tir amb fona, taller de música tradicional, explicació i pràctica del joc de truc, visita a la taula de Trepucó, dibuix d’una auca sobre la conquesta de Menorca, taller de pastisseria menorquina (oranes i agulles de sobrassada), construcció de maquetes d’elements etnològiques i megalítiques, l’hort escolar, conferència sobre toponímia a càrrec del professor Joan F. López Casasnovas, conferència del professor Josep Sastre explicant els orígens de la festivitat, conferència del professor Martí Carbonell sobre els menorquins a l’Alger, pràctica de jocs populars com el “dins, fora, surt”, xerrades a càrrec de Jara Febrer quant a Ciència i cooperació internacional, ruta literària Àngel Ruiz i Pablo per Es Castell, l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca, arbitratge, Realitat augmentada a càrrec de Luis García, sortida a l’Albufera d’Es Grau, amb la col·laboració dels alumnes de TAAFE es van fer Jocs Populars al Poliesportiu. Els alumnes de Batxillerat i de CAFEMN van poder gaudir de la representació d’Adreça desconeguda amb Jordi Odrí i Joan Taltavull… I per acabar la festa, la torrada popular de sobrassada, a benefici del viatge dels alumnes de 4t d’ESO enguany amenitzada per una batucada a càrrec dels alumnes de l’optativa de música, que l’alumnat i professorat del cicle formatiu d’Estètica i imatge personal havien caracteritzat de dimonis.

Agraïm la col·laboració de tots els que hi han participat.

Comissió de Normalització Lingúística de l’IES Cap de Llevant de Maó

Fotografies de la Diada

Entrega de premis

Ruta literària Àngel Ruiz i Pablo

Vídeo de la batucada

Activitats de la Diada al poliesportiu