Taller de música Country americana

IMG-20160407-WA0004

El passat dijous dia 7 d’abril de 2016 ens va delectar el musicòleg Pedro Sánchez Tuomala amb un taller de Música Country americana preparat expressament en anglès pels nostres alumnes de segon de batxillerat a la sala polivalent del nostre institut.

Es varen afegir alumnes de segon i tercer d’ESO i alumnes alemanys que estaven d’intercanvi durant aquests dies en el centre.

Vam veure des d’Alan Lomax Folklorista a Huddie William Leadbetter que cantaven a les presons. Va interpretar la cançó “Midnight Special” de Robert Johnson, cantant de Blues de Mississipi autor de l’arxifamosa “The Crossroads blues”. També Hank William autor de “Cold, cold, heart” i “I saw the light”, passant per Johny Cash, Elvis Presley, Chuck Berry, Eddie Cockrain, The Eagles, Neil Young, Ream, Led Zeppelin, The Rolling Stones, The Allman Brothers band, ZZ top, The Blues Brothers, The White Stripes, Hank III fins cantar finalment “Like a bird” de Leonard Cohen.

Va ser una sessió molt enriquidora i entenedora de com va començar la música popular americana, quins temes tractava i quins instruments utilitzava. Ens varem quedar amb ganes d’escoltar moltes d’aquestes cançons.

American Folk music

IMG-20160407-WA0003