Viatge a Palma de Mallorca dels alumnes del CFGS Tècnic de Laboratori Clínic i Biomèdic

laboratori clínic

El passat dijous 15 i divendres 16 de novembre de 2018 els alumnes del cfgs TLCB de l’IES CAP DE LLEVANT van viatjar a l’illa veïna per tal de visitar instal·lacions de referència de la nostra comunitat autònoma relacionada amb la seva futura professió.

En aquest viatge van visitar la seu de Palma de la FBSTIB (Fundació de Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears), el Laboratori central d’anàlisis clíniques del grup JUANEDA i els serveis d’Anàlisis Clíniques i Anatomia Patològica de l’HUSE (Hospital Universitària de Son Espases).

laboratori clínic1

A la seu de la FBSTIB van conèixer de primera mà com arriben les neveres plenes de bosses de sang procedents de les donacions realitzades arreu de les IB i observar com es realitza la preparació d’hemoderivats, registre, etiquetat i distribució d’aquests segons les sol·licituds dels diferents serveis de transfusió de les Illes (serveis que tenim a Menorca i que ja havien conegut prèviament). A més ens van explicar com gestionen el banc de teixits i de llet materna, pioners a l’estat.

laboratori clínic2

En el Laboratori central del grup JUANEDA ens van ensenyar les seves instal·lacions, organització i funcionament d’un gran laboratori privat, remarcant la importància de la gestió de la qualitat i del treball en equip, així com la coordinació amb els diferents laboratoris repartits arreu de les illes.

laboratori clinic3

Finalment, en la visita de l’HUSE van poder comprovar com són les enormes instal·lacions que formen els diferents serveis i unitats d’Anàlisis Clíniques de referència pels hospitals i centres de sanitaris de l’IB-SALUT. Els alumnes van poder conèixer de primera mà l’organització, funcionament i protocols de cada unitat/servei visitat: preanalítica, bioquímica, hematologia, immunologia, farmacologia, toxicologia i anatomia patològica. A més a més, es van sorprendre del gran coneixement que tenien tots els facultatius, residents i tècnics que treballaven en les diferents seccions, fent-los adonar de la importància de tenir tots els conceptes clars a l’hora de treballar en un futur en un laboratori.

laboratori clínic4

Els professors vam quedar impressionats de les grans infraestructures que tenim a les Illes Balears i dels grans professionals que hi fan feina. Des del departament d’FP Sanitat de l’IES CAP DE LLEVANT volem agrair a totes les persones que han fet possible aquesta activitat, l’oportunitat de poder visitar les seves instal·lacions i explicar la seva feina. Esperem que l’any que ve puguem repetir la visita, vist el profitós que ha estat tant per part dels alumnes com pels professors.

Enllaços:

https://www.instagram.com/p/BqM7FCalPmK/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Diari de Menorca 21 de novembre de 2018: suplement XOC

laboratori cínic5

A continuació teniu un retall de la revista Salut i força en el que es fa ressò de l’activitat formativa que fa l’HUSE, i que inclou la visita que van fer els alumnes del cicle.