Commemoració 25N

L’IES Cap de Llevant ha dut a terme tot un seguit d’activitats educatives durant les darreres setmanes per commemorar el 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de les Violències Masclistes.

En tots els nivells d’ESO, Formació Professional Bàsica i primer de Batxillerat l’alumnat ha participat en el “Concurs de Microrelats contra els Micromasclismes”, activitat organitzada i promoguda pel professorat de Llengua Castellana, amb un grau d’implicació participació molt important i activitats prèvies de reflexió, conscienciació i debat molt productives i ben valorades per professorat i alumnat.

L’alumnat de 1r d’ESO ha fet un treball d’investigació i reflexió sobre les dones oficialment assassinades per violència masclista durant el 2018 a l’assignatura de Biologia. A 2n d’ESO l’alumnat de l’assignatura de Valors Ètics està elaborant un treball sobre l’escala de la violència a l’adolescència que s’ha exposat a les escales centrals. Per decorar el hall, també ha participat l’alumnat de Plàstica de 4t d’ESO, que han realitzat unes mans i el cartell amb el lema de la diada, OBRIM ELS ULLS. Dimarts passat, l’ajuntament de Maó va convidar na Kika Fumero -referent estatal en matèria de coeducació-, qui va fer una xerrada per l’alumnat de 4t d’ESO i FP Bàsica sobre l’amor romàntic.

Dia 23 de novembre, les classes van aturat a les 10:30 i tota la comunitat educativa ens vam reunir al pati central per fer la lectura del manifest, exposar el treball de 1r d’ESO i realitzar el lliurament de premis del Concurs de Microrelats. La lectura del manifest l’han fet Ayla Camps i Martí Fontcuberta, alumnat de Batxillerat. Durant la presentació de totes les dones assassinades a l’estat espanyol que ha realitzat l’alumnat de 1r d’ESO hi ha hagut un clima de silenci i de respecte colpidor. A la planta baixa del centre es van penjar tots els microrelats del concurs, que decoraran el centre durant aquesta setmana i així els podrà llegir tota la comunitat educativa.

A  continuació teniu algunes imatges de la jornada:

https://photos.app.goo.gl/zaCVccNeyR3rrg916