LA FAMÍLIA PROFESSIONAL DE SANITAT VISITA EL CIFP LOS GLADIOLOS PER A CONÈIXER EL PROJECTE ‘Teleformación y laboratorio de realidad mixta con gafas Hololens’

tiago

El passat més de setembre el professor Tiago Mesquida del departament de la família professional de Sanitat de l’IES Cap de Llevant va visitar el CIFP “Los Gladiolos”, ubicat a Santa Cruz de Tenerife, per tal de conèixer un innovador projecte de treball que pretén incloure les noves tecnologies i la realitat mixta dins del món educatiu i la formació professional en particular.

Aquesta mobilitat ha estat inclosa dins del programa “Actualització dels cicles de formació professional” per al curs 2019-20 que ha posat a disposició de tot el professorat d’FP la direcció general de formació professional i  ensenyaments artístics superiors.

tiago1

David Paniagua de Diego, professor de la FP Sanitat del CIFP “Los Gladiolos” i coordinador del projecte, ens va acollir i ensenyar com han implementat a l’aula el seu projecte i quins seran els propers reptes que hauran d’afrontar per seguir desenvolupant la nova metodologia. 

El projecte de D.Paniagua va començar el curs 2016-17 amb la intenció d’incorporar les Hololens (ulleres de realitat virtual) a la tasca docent. Per això va haver de recórrer al suport d’empreses de serveis informàtics com Intelequia o d’enginyeria topogràfica com Geoavance per tal de poder tirar endavant amb els diferents usos que volien donar a aquest enginy. A dia d’avui, també gràcies a la col·laboració de personal de diversos departaments del servei sanitari de les Illes Canàries han realitzat diverses teleformacions dels del lloc de treball a l’aula, han combinat la tecnologia de les Hololens amb l’escaneig informàtic i la impressió 3D per crear laboratoris virtuals  i tenen la intenció de què en un futur pròxim puguin arribar a usar la realitat mixta en el procés formatiu dels alumnes i arribar a la creació d’hologrames tutorials per a l’autoaprenentatge de les persones.

Aquesta visita es va realitzar conjuntament amb el professor Joan Grimalt de la FP d’Informàtica i Comunicacions de l’IES Joan Ramis i Ramis amb qui es va compartir aquesta experiència i molts bons moments, i amb qui en un futur s’intentarà ajuntar esforços per mirar d’incloure conjuntament aquesta tecnologia tan innovadora a les aules d’ambdós centres.

 goib  Logotip FP  unio europea logomec  Logo 25 anys

L’FSE inverteix en el teu futur.

Aquesta actuació està cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació de l’FSE 2014-2020.